субота, 19. јануар 2013.

Oraščići

Volim male sitne kolačiće, koji mi izgledaju lepo na tacni sa ostalim kolačima, evo još jednog kolačića, koji se jako brzo napravi.



Sastojci:

250 g mlevenih oraha
250 g prah šećera
sok od 1 limuna
po želji strugana čokolada
otopljena čokolada za spajanje ili nutella

Priprema:

U posudu staviti mlevene orahe, prah šećer i sok od jednog limuna, ( budite pažljivi prilikom dodavanja limuna jer svi limuni nisu iste veličine, da vam ne bude previše tečnosti i onda se mora dodavati još oraha da biste dobili kompaktnu smesu od koje možete oblikovati orahe, znači, dodavati sok po malo). Sve to zajedno sjedinite da dobijete smesu sa kojom možete da radite, vrlo sličnu smesi kao kad pravite košnice.

Ako imate modlice za orahe, uzimati smesu malo veću od klikera oblikovati u lopticu i utisnuti u kalup, malo će se teže vaditi ali pomoću male viljuščice polako ih izvaditi iz kalupa. Sastavljati dve po dve polutke sa otopljenom čokoladom ili nutelom, da biste dobili celi orah. Ja sam u polutke pravila mala udubljenja i stavljala po malo seckanih oraha a umesto oraha možete kuvarskom kesom napuniti polutke sa nutellom.

Od ove smese se mogu praviti i pogačice. U pola smese dodati struganu čokoladu,po želji,kalupom vaditi pogačice i spajati jednu svetlu i jednu čokoladnu pogačicu. Umesto pogačica mogu se praviti i oraščići ali meni su bili lepši kad su polutke iste boje.

Ovako pripremljene kolačiće ostaviti 2-3 dana da se suše.

Prijatno!!!!!

Oraščići 003

Нема коментара:

Постави коментар