Volim da isprobam nove ukuse..slatku pitu sa šargarepom nikada nisam
pravila,dok sasvim slučajno nisam videla recept u jednom starom
časopisu…šta drugo reći, nego oduševljena sam s njom.
500 g tankih kora za pitu
800 g naribane šargarepe/mrkve
200 g šećera ( u zavisnosti od slatkoće šargarepe može i manje )
80 g pšeničnog griza
100 g suvog grožđa
2 kesice vanilinog šećera
cimet po ukusu
100 g otopljenog putera ili po potrebi
Sastojci:
800 g naribane šargarepe/mrkve
200 g šećera ( u zavisnosti od slatkoće šargarepe može i manje )
80 g pšeničnog griza
100 g suvog grožđa
2 kesice vanilinog šećera
cimet po ukusu
100 g otopljenog putera ili po potrebi
Priprema:
Svaku koru premazati sa otopljenim puterom ( umesto putera možete
koristiti i ulje ), ja sam koristila 4 kore, moje su pretanke jer su za
baklavu,ako su vam kore deblje, kao što jesu kod vas, 3 kore je
dovoljno. Na treću,premazanu koru, staviti četvrtinu narendane
šargarepe,ja sam stavljala u obliku kobasice, vi, ako volite, možete
posuti samo donji deo kore, do polovine,posuti sa šećerom u koji ste
umešali vanilin šećer,grizom,suvim grožđem i cimetom i uviti u
rolat,tako što ćete bočne strane prebaciti malo prema unutra da vam ne
curi sa strane. ( kao kad zavijate sarmu )
Tako uraditi i sa ostalim rolatima.
( ja sam iskoristila 16 kora,ostale su mi još 5,njih ću upotrebiti za pitu sa sirom )
Tako uraditi i sa ostalim rolatima.
( ja sam iskoristila 16 kora,ostale su mi još 5,njih ću upotrebiti za pitu sa sirom )
Rolate staviti na pleh, koji je prekriven pek papirom, u koji ćete pitu peći.
Sve rolate premazati sa otopljenim puterom, ili ako koristite ulje sa njim.
Sve rolate premazati sa otopljenim puterom, ili ako koristite ulje sa njim.
Danas sam častila sebe i svoju prijateljicu sa jednom izuzetnom orhidejom,koju gledam već nekoliko meseci.
i izbliza
Нема коментара:
Постави коментар