Za sve ljubitelje čokolade i kolača od sira
Sastojci:
500 g krem sir
100 g tamne čokolade + za dekoraciju
100 g mlečne čokolade + za dekoraciju
100 g bele čokolade + za dekoraciju
300 ml tečne pavlake ( od 30 do 36% )
10 g želatina
100 g prah šećera
2 kašičice vanilinog šećera
13 – 14 keksa pettit bear
Priprema:
Krem sira,sobne temperature, umutiti sa prah šećerom i vanilom.
500 g krem sir
100 g tamne čokolade + za dekoraciju
100 g mlečne čokolade + za dekoraciju
100 g bele čokolade + za dekoraciju
300 ml tečne pavlake ( od 30 do 36% )
10 g želatina
100 g prah šećera
2 kašičice vanilinog šećera
13 – 14 keksa pettit bear
Priprema:
Krem sira,sobne temperature, umutiti sa prah šećerom i vanilom.
Želatin sipatu u posudicu,otopiti ga sa 6 kašika vode,kad nabubri, zagrejati ga u šerpicu dok ne dobijete tečnost.
Umućen krem sira dodavati kašiku po kašiku, stalno muteći u otopljeni želatin.
Umutiti tečnu pavlaku i dodati u kremu od sira. Podeliti na tri dela i u svaki deo dodati prethodno otopljenu čokoladu,umutiti mikserom.
Obložiti kalup,veličine 12cm X 28cm papirom za pečenje ( ja sam prethodno poprskala kalup sa sprejom za pečenje, ili podmazati uljem, da mi se ne bi papir pomerao).
Sipati prvo smesu sa tamnom čokoladom, sve dobro poravnjati i malo protresti kalup da nemate mehure u smesi, na tamnu čokoladu dodati smesu od mlečne čokolade, uraditi isto kao i sa tamnom čokoladom i na kraju dodati smesu od bele čokolade.Sve poravnjati i na kraju složiti keks, koji će vam ustvari, biti podloga za kolač.
Zastvoriti sa ostatkom papira, ako imate i pokriti sa providnom folijom. Ostaviti,najbolje preko noći, da se kolač stegne.
Sledećeg dana izvaditi zajedno sa papirom iz kalupa, preko keksa staviti tacnu sa koje ćete poslužiti kolač,okrenuti i pažljivo skinuti papir za pečenje i ukrasiti po vašoj želji.
Ja sam topila čokoladu na pari sa dodatkom putera, mleka i kašičice meda i onda prelivala po kolaču,tako što sam otopljenu čokoladu stavila u kesicu i makazama odsekla vrh, vi napravite kako je vama po želji.
Sastojci za čokoladnu glazuru:
u smanjenoj količini ( pola od toga je dosta )
100 g čokolade po vašem izboru ( za kuvanje,mlečnu)
50 g putera
2 kašike mleka
1/2 kašičice vanilinog ekstrakta
1 kašika meda
Kolač je veoma izdašan, možete ga praviti u raznim oblicima,seći na tanje šnite i poslužiti.
Umesto keksa možete napraviti i koru za tortu pa je pokriti sa njom.
Prijatno!!!
Umućen krem sira dodavati kašiku po kašiku, stalno muteći u otopljeni želatin.
Umutiti tečnu pavlaku i dodati u kremu od sira. Podeliti na tri dela i u svaki deo dodati prethodno otopljenu čokoladu,umutiti mikserom.
Obložiti kalup,veličine 12cm X 28cm papirom za pečenje ( ja sam prethodno poprskala kalup sa sprejom za pečenje, ili podmazati uljem, da mi se ne bi papir pomerao).
Sipati prvo smesu sa tamnom čokoladom, sve dobro poravnjati i malo protresti kalup da nemate mehure u smesi, na tamnu čokoladu dodati smesu od mlečne čokolade, uraditi isto kao i sa tamnom čokoladom i na kraju dodati smesu od bele čokolade.Sve poravnjati i na kraju složiti keks, koji će vam ustvari, biti podloga za kolač.
Zastvoriti sa ostatkom papira, ako imate i pokriti sa providnom folijom. Ostaviti,najbolje preko noći, da se kolač stegne.
Sledećeg dana izvaditi zajedno sa papirom iz kalupa, preko keksa staviti tacnu sa koje ćete poslužiti kolač,okrenuti i pažljivo skinuti papir za pečenje i ukrasiti po vašoj želji.
Ja sam topila čokoladu na pari sa dodatkom putera, mleka i kašičice meda i onda prelivala po kolaču,tako što sam otopljenu čokoladu stavila u kesicu i makazama odsekla vrh, vi napravite kako je vama po želji.
Sastojci za čokoladnu glazuru:
u smanjenoj količini ( pola od toga je dosta )
100 g čokolade po vašem izboru ( za kuvanje,mlečnu)
50 g putera
2 kašike mleka
1/2 kašičice vanilinog ekstrakta
1 kašika meda
Kolač je veoma izdašan, možete ga praviti u raznim oblicima,seći na tanje šnite i poslužiti.
Umesto keksa možete napraviti i koru za tortu pa je pokriti sa njom.
Prijatno!!!
Нема коментара:
Постави коментар