Kuvani slatki kupus obožavam i mogu ga jesti vrlo često, dok kuvani kiseli kupus baš ne ljubim mnogo.
glavica kupusa
500 do 750 g telećeg mesa sa koskom ili po vašem izboru
2 male ljutike ili 1 veća glavica luka
1 struk praziluka
4 čena belog luka
3 šargarepe,isečene na deblje kolutove
3 lista lovora
800 ml kuvanog paradajza ili seckanog paradajza iz konzerve
začini vegeta, biber, dimljena mlevena paprik,so
Sastojci:
500 do 750 g telećeg mesa sa koskom ili po vašem izboru
2 male ljutike ili 1 veća glavica luka
1 struk praziluka
4 čena belog luka
3 šargarepe,isečene na deblje kolutove
3 lista lovora
800 ml kuvanog paradajza ili seckanog paradajza iz konzerve
začini vegeta, biber, dimljena mlevena paprik,so
Priprema:
Meso oprati i ako ima viška masnoće,očistiti.Ostaviti na stranu.
Svo povrće oprati i iseći na kockice.
Kupus očistiti od spoljnih listova,iseći na pola, odstraniti koren iz sredine i iseći na sitnije kockice.
Kupus očistiti od spoljnih listova,iseći na pola, odstraniti koren iz sredine i iseći na sitnije kockice.
U veću šerpu staviti polovinu iseckanog kupusa preko kupusa staviti
svo iseckano povrće preko povrća naređati svo meso,
pobiberiti,povegetiti i posuti sa pola kašičice dimljene paprike,staviti
lovorov list između mesa i završiti sa drugom polovinom kupusa.
Mi volimo malo ljuto i ja obavezno stavljam i nekoliko sitnih celih crvenih papričica,one daju ukus, ali ne zaljute jelo,pa ko voli može dodati u svoj tanjir.
Mi volimo malo ljuto i ja obavezno stavljam i nekoliko sitnih celih crvenih papričica,one daju ukus, ali ne zaljute jelo,pa ko voli može dodati u svoj tanjir.
Preko kupusa staviti još malo bibera, vegete ili soli ( pazite da ne
presolite, bolje manje pa dodati na kraju kuvanja još ), naliti sa
paradajzom i dodati još vode oko 3/4 zapremine šerpe.
Poklopiti i pustiti da se kuva na nižoj,osrednjoj temperaturi oko sat i po, ili dok vam se meso i kupus ne skuvaju. Povremeno pogledajte da li treba još tečnosti.
Pred kraj, ako vam se ćini da je puno gusto, dodati još vode, pustiti da provri i kuvati još nekoliko minuta.
Probati da li je dovoljno slano i za začine, ako je šta potrebno,dodati.
Ohladiti i poslužiti.
Prijatno!!!!!
Poklopiti i pustiti da se kuva na nižoj,osrednjoj temperaturi oko sat i po, ili dok vam se meso i kupus ne skuvaju. Povremeno pogledajte da li treba još tečnosti.
Pred kraj, ako vam se ćini da je puno gusto, dodati još vode, pustiti da provri i kuvati još nekoliko minuta.
Probati da li je dovoljno slano i za začine, ako je šta potrebno,dodati.
Ohladiti i poslužiti.
Prijatno!!!!!
Odlicno, to jestvrlo ukusno...
ОдговориИзбришиZ.C.
Hvala puno.
Избриши