Fantastično jelo koje možete poslužiti svojim gostima ili vama,za nedeljni ručak
Sastojci za punjenje:
1 veća šargarepa/mrkva
2 male ljutike
4 čena belog luka
2 štapića celera
1 ljuti feferončić,očišćen od semenki
beli deo praziluka
desetak listova peršuna
2 veća šampinjona
i još:
100 g gouda ili mozzarella sir
4 do 8 šnita pančete ili tanko rezane slanine
1 litar domaćeg kuvanog paradajza
50 g Grana Padano ili Parmigiano-Reggiano narendanog
po ukusu seckani peršun
tucana ljuta paprika
po ukusu kuvane špagete
Začini:
po pola kašičice vegete mix za piletinu i vegetin papar mix
ekstra devičansko hladno ceđeno maslinovo ulje
2 velika ili 4 manja odkoštana batka zajedno sa zabatkom
1 veća šargarepa/mrkva
2 male ljutike
4 čena belog luka
2 štapića celera
1 ljuti feferončić,očišćen od semenki
beli deo praziluka
desetak listova peršuna
2 veća šampinjona
i još:
100 g gouda ili mozzarella sir
4 do 8 šnita pančete ili tanko rezane slanine
1 litar domaćeg kuvanog paradajza
50 g Grana Padano ili Parmigiano-Reggiano narendanog
po ukusu seckani peršun
tucana ljuta paprika
po ukusu kuvane špagete
Začini:
po pola kašičice vegete mix za piletinu i vegetin papar mix
ekstra devičansko hladno ceđeno maslinovo ulje
Priprema:
Svo povrće očistiti, oprati i iseći na veće komade. Staviti svo povrće u multipraktik i samleti.
U veliki i dubok tiganj sipati 3-4 kašika ulja i dodati samleveno povrće i pržiti, na osrednjoj temperaturi, oko 5 minuta.Skloniti sa vatre i pustite da se malo prohladi.
U veliki i dubok tiganj sipati 3-4 kašika ulja i dodati samleveno povrće i pržiti, na osrednjoj temperaturi, oko 5 minuta.Skloniti sa vatre i pustite da se malo prohladi.
Dok se povrće hladi,pripremiti piletinu.Ovo se može praviti sa
pilećim grudima, ali meni je ukusnije i sočnije sa pilećim batkom.Ja ih
ovde kupim već odkoštane.Očistiti višak masnoće sa mesa,oprati i osušiti
kuhinjskim papirom.Staviti u kesu za zamrzivač i tučkom za meso malo
istući da meso omekša ( umesto kese možete koristiti i pek papir,koji
takođe možete iskoristiti da sve na njemu pripremite ).Na meso staviti
oba začina,šnitice sira i na gornji deo sira staviti dve pune kašike
povrća,pazite da vam pola povrća ostane u tiganju,taj ostatak ćete
koristiti da obogatite sos od paradajza.
Zaviti u rolat a bočne strane malo ugurati unutra.
Piletinu koju sam ja koristila bila je ogromna ( za nas dvoje bilo je dovoljno jedno parče po pola ) staviti 1 šnitu pančete ( ja sam koristila po dve baš zato što su parčadi mesa bili jako veliki ) i zaviti prvo sa bočne strane,pričvrstiti čačkalicama i onda zaviti i sa druge strane,takođe pričvrstiti čačkalicom. Tako isto uraditi i sa drugim delom, mesa.
U teflonski tiganj, staviti kašiku ulja i propeći pileće rolate samo da slaninica dobije lepu rumenu boju.
Izvaditi rolate i vratite u tiganj u kome je ostatak povrća,propržiti kratko i naliti sa paradajzom iz flaše ili konzerviranim paradajzom koji je isećen na komade ( ja sam imala domaći paradajz sos sa pečurkama, ujna mi je poklonila nekoliko tegli ).Pustiti da se kuva,poklopljeno, na nižoj temperaturi dok se paradajz ne ukuva i ostane pola količine.
Ako vaš tiganj može da ide u rernu,narendati sir odozgore i stavite samo gornji grejač da radi da vam se piletina zapeče i dobije lepu bojicu. Moj tiganj nije mogao da ide u rernu, ja sam piletinu i sos isipala u vatrostalnu posudu, stavila da se još malo ukrčka u rerni.
Posula rendanim sirom i zapekla ispog gornjeg grejača samo dok nisam dobila koricu. Pazite da vam ne izgori.
Po želji poslužiti sa pire krompirom ili kuvanim špagetama,posuti sa seckanim peršunom i sveže rendanim sirom.
Ako su vam pileći komadi manji za četvoročlanu porodicu vam je potrebno 4 parčeta mesa, ako su velika, dovoljno je dva pa ih podelite na pola.
Prijatno!!!!!
Zaviti u rolat a bočne strane malo ugurati unutra.
Piletinu koju sam ja koristila bila je ogromna ( za nas dvoje bilo je dovoljno jedno parče po pola ) staviti 1 šnitu pančete ( ja sam koristila po dve baš zato što su parčadi mesa bili jako veliki ) i zaviti prvo sa bočne strane,pričvrstiti čačkalicama i onda zaviti i sa druge strane,takođe pričvrstiti čačkalicom. Tako isto uraditi i sa drugim delom, mesa.
U teflonski tiganj, staviti kašiku ulja i propeći pileće rolate samo da slaninica dobije lepu rumenu boju.
Izvaditi rolate i vratite u tiganj u kome je ostatak povrća,propržiti kratko i naliti sa paradajzom iz flaše ili konzerviranim paradajzom koji je isećen na komade ( ja sam imala domaći paradajz sos sa pečurkama, ujna mi je poklonila nekoliko tegli ).Pustiti da se kuva,poklopljeno, na nižoj temperaturi dok se paradajz ne ukuva i ostane pola količine.
Ako vaš tiganj može da ide u rernu,narendati sir odozgore i stavite samo gornji grejač da radi da vam se piletina zapeče i dobije lepu bojicu. Moj tiganj nije mogao da ide u rernu, ja sam piletinu i sos isipala u vatrostalnu posudu, stavila da se još malo ukrčka u rerni.
Posula rendanim sirom i zapekla ispog gornjeg grejača samo dok nisam dobila koricu. Pazite da vam ne izgori.
Po želji poslužiti sa pire krompirom ili kuvanim špagetama,posuti sa seckanim peršunom i sveže rendanim sirom.
Ako su vam pileći komadi manji za četvoročlanu porodicu vam je potrebno 4 parčeta mesa, ako su velika, dovoljno je dva pa ih podelite na pola.
Prijatno!!!!!
Joj kako ovo dobro i bogato izgleda, voda mi pođe na usta zamišljajući njegov ukus. Zoko, svaka ti čast...
ОдговориИзбришиHvala Zoko...ovo je idealno poslužiti gostima ili za fini nedeljni ručak. Ako znaš odkoštati celu kokošku, može se napraviti veliki rolat i poslužiti na velikom tanjiru sa sosom i pire krompirom. Hvala i topli pozdrav.
ИзбришиStvarno divno izgleda, fino, sočno!
ОдговориИзбришиHvala puno i zaista je ukusno i sočno.
Избриши