Za sve vas koji ne jedete meso ili da se malo odmorite od svih ovih dosadašnjih mesnih ručkova
Sastojci:
500 g šampinjona
250 g pirinča
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
1 mala šargarepica
1 ljuta papričica ( i ne mora )
1 puna kašika seckanog peršuna
1 jaje
po ukusu soli, bibera, vegete
po potrebi 3-4 kašike prezle
Za paniranje:
4-5 kašika brašno
2 umućena jaja
po potrebi prezle ili panko mrvice
Priprema:
Šampinjone očistiti,oprati i obariti u slanoj vodi. Ocediti ih i sitno iseckati.
Pirinač skuvati takođe u slanoj vodi ( ja sam stavila pola pirinča pola crvenu kinou ( quinoa ).Skuvan pirinač dobro ocediti.
Glavicu crnog luka i šargarepicu, koju ste prethodno očistili sitno iseckati i propržiti na malo ulja dok luk ne postane staklast. Dodati sitno isečenu ljutu papričicu i pasirani beli luk i propržiti vrlo kratko.
U veću zdelu staviti sitno iseckane šampinjone, oceđeni pirinač,ispržen luk,jaje,sitno seckan peršun i začine po vašoj želji.Sve to sjediniti u smesu i dodati prezlu, samo ako je potrebno da se napravi smesa, od koje se mogu praviti pljeskavice.
U teflonski tiganj, staviti vrlo malo ulja, praviti pljeskavice i svaku pljeskavicu prvo pobrašniti,staviti u umućena jaja i na kraju staviti u prezle ili panko mrvice ( po želji možete staviti i malo rendanog parmezana u prezllu ) i pržiti na tihoj vatri dok vam fino ne porumene sa obe strane.
Poslužiti tople kao prilog mesu ili samostalan vege ručak. Od njih možete napraviti i hamburgere, deca ih obično radije jedu tako.
Od ove smese sam dobila 10 pljeskavica….u zavisnosti kolike pljeskavice pravite.
********Ove pljeskavice su lepljive kad se prave, pomozite sa sa mrvicama posle umočenih u jaja,da ih lepo oblikujete ******
Prijatno!!!!!
Sastojci:
500 g šampinjona
250 g pirinča
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
1 mala šargarepica
1 ljuta papričica ( i ne mora )
1 puna kašika seckanog peršuna
1 jaje
po ukusu soli, bibera, vegete
po potrebi 3-4 kašike prezle
Za paniranje:
4-5 kašika brašno
2 umućena jaja
po potrebi prezle ili panko mrvice
Priprema:
Šampinjone očistiti,oprati i obariti u slanoj vodi. Ocediti ih i sitno iseckati.
Pirinač skuvati takođe u slanoj vodi ( ja sam stavila pola pirinča pola crvenu kinou ( quinoa ).Skuvan pirinač dobro ocediti.
Glavicu crnog luka i šargarepicu, koju ste prethodno očistili sitno iseckati i propržiti na malo ulja dok luk ne postane staklast. Dodati sitno isečenu ljutu papričicu i pasirani beli luk i propržiti vrlo kratko.
U veću zdelu staviti sitno iseckane šampinjone, oceđeni pirinač,ispržen luk,jaje,sitno seckan peršun i začine po vašoj želji.Sve to sjediniti u smesu i dodati prezlu, samo ako je potrebno da se napravi smesa, od koje se mogu praviti pljeskavice.
U teflonski tiganj, staviti vrlo malo ulja, praviti pljeskavice i svaku pljeskavicu prvo pobrašniti,staviti u umućena jaja i na kraju staviti u prezle ili panko mrvice ( po želji možete staviti i malo rendanog parmezana u prezllu ) i pržiti na tihoj vatri dok vam fino ne porumene sa obe strane.
Poslužiti tople kao prilog mesu ili samostalan vege ručak. Od njih možete napraviti i hamburgere, deca ih obično radije jedu tako.
Od ove smese sam dobila 10 pljeskavica….u zavisnosti kolike pljeskavice pravite.
********Ove pljeskavice su lepljive kad se prave, pomozite sa sa mrvicama posle umočenih u jaja,da ih lepo oblikujete ******
Prijatno!!!!!
Нема коментара:
Постави коментар