Deca, a i mi odrasli, obožavamo ovu vrstu jela
4 velike tortije
500 g pilećih grudi
250 g šampinjona ili pečuraka po izboru
1 crvena paprika isećena na štapiće
1 žuta paprika isečena na štapiće
1 manja šargarepa isečena na tanke štapiče
1 veća glavica crnog luka isečenog na režnjeve
3 – 4 čena belog luka isečenog na listiće
4 kašike kisele pavlake
po ukusu, ljutog sosa
malo zelene salate
4 kašike rendanog žutog, ili bilo kog sira, po vašem ukusu
ulje za prženje
po ukusu vegeta papar mix, vegeta mix za piletinu, limunov sok, limunova korica
Sastojci:
500 g pilećih grudi
250 g šampinjona ili pečuraka po izboru
1 crvena paprika isećena na štapiće
1 žuta paprika isečena na štapiće
1 manja šargarepa isečena na tanke štapiče
1 veća glavica crnog luka isečenog na režnjeve
3 – 4 čena belog luka isečenog na listiće
4 kašike kisele pavlake
po ukusu, ljutog sosa
malo zelene salate
4 kašike rendanog žutog, ili bilo kog sira, po vašem ukusu
ulje za prženje
po ukusu vegeta papar mix, vegeta mix za piletinu, limunov sok, limunova korica
Priprema:
Oprati pileće grudi, osušiti ih i iseći na
trakice prst debele, marinirati ih sa začinima po ukusu, ja obavezno
stavljam limunov sok i limunovu koricu jer mi daje bolji ukus i mekanije
meso.Sve dobro izmešati i ostaviti na stranu dok vi pripremite povrće.
Svi povrće očistiti,oprati i iseći na trakice i staviti na tanjir na gomilice.
U wok staviti ulje, ako imate ulje od susama ili kikirikija
upotrebite, ako nemate koristite koje imate i zagrejte,stavite pileće
meso da se prži i povremeno promešajte.Pržite ga dok ne dobije lepu
rumenu bojicu, ali ga nemojte prepržiti,jer će biti suvo.
Spatulom izvaditi meso i staviti u sud sa poklopcem i držati na toplom mestu.
Tortije stavite da vam se zagreju u rerni, malo pre nego što ćete završiti sa povrćem.
Spatulom izvaditi meso i staviti u sud sa poklopcem i držati na toplom mestu.
Tortije stavite da vam se zagreju u rerni, malo pre nego što ćete završiti sa povrćem.
U isto ulje u koje ste pržili meso,stavite šampinjone ili pečurke po
vašem izboru i pržiti ih veoma kratko, 4 – 5 minuta,stalno
mešajući,izvaditi ih i staviti u posebnu posudu sa poklopcem.
Ispržiti šargarepu samo nekoliko minuta,dok ne promeni boju te i njih staviti u posudu sa poklopcem.
Sada ispržiti paprike, svaku boju posebno,prvo žutu pa onda crvenu i pržiti ih takođe kratko….hoćemo da je povrće blago isprženo i hrskavo kad se jede a ne preprženo i mjleckavo.
Na kraju dodati crni luk na režnjeve i propržiti i njega vrlo kratko i završiti sa listićima belog luka da dobiju malo boju.
Ispržiti šargarepu samo nekoliko minuta,dok ne promeni boju te i njih staviti u posudu sa poklopcem.
Sada ispržiti paprike, svaku boju posebno,prvo žutu pa onda crvenu i pržiti ih takođe kratko….hoćemo da je povrće blago isprženo i hrskavo kad se jede a ne preprženo i mjleckavo.
Na kraju dodati crni luk na režnjeve i propržiti i njega vrlo kratko i završiti sa listićima belog luka da dobiju malo boju.
Tople tortije izvaditi iz rerne, premazati svaku sa 1 kašikom kisele
pavlake, staviti na sredinu meso, od svakog povrća po malo, malo sitno
seckane zelene salate, staviti preko jednu kašiku narendanog sira i ako
volite,po nekoliko kapi ljutog sosa.
Zaviti i poslužiti. Ja uz njih ne služim ništa više jer imam sve u njima.
Tortije se mogu praviti po ukusu, umesto piletine možete koristiti meso po vašem izboru a povrće dodajte i oduzimajte po vašem ukusu.
Prijatno!!!!!
Na kraju smo se zasladili sa ovim divnim jagodama.
Zaviti i poslužiti. Ja uz njih ne služim ništa više jer imam sve u njima.
Tortije se mogu praviti po ukusu, umesto piletine možete koristiti meso po vašem izboru a povrće dodajte i oduzimajte po vašem ukusu.
Prijatno!!!!!
Na kraju smo se zasladili sa ovim divnim jagodama.
Нема коментара:
Постави коментар