Čudna kombinacija slatkog i slanog, ali fantastičnog ukusa…. ovo sam
prvi put probala na jednom slavlju i oduševila se sa ukusom,idealno
predjelo ili sitni zalogajčići, za vas i vaše društvo.
Sastojci:
16 većih urmi/datulja
50 g feta sira ( još lepše sa kozjim sirom )
1/2 kašičice oregano
1/4 kašičice krupno mlevenog bibera
2 polovine od šušenog paradajza u ulju
32 prepečena badema ( ako možete da nađete oljuštene)
8 šnite tanko sečene slanine ( bejkon )
Priprema:
Urme/datulje ili možete da ih zamenite i sa suvim šljivama, razrežite oštrim nožem po sredini,pažljivo da ih ne presečete cele i izvaditi im koštice.Ostaviti ih na stranu.
Sir iseči na sitne kockice, ili ga samo smrviti,dodati mu oregano, biber i sitno seckani osušeni paradajz,(nemojte iseći sav paradajz jer možda vam neće biti sve potrebno, u zavisnosti od veličine urmi,moje su bile ogromne) i pomešajte sve zajedno.
Badem propeći na suvom tiganju,ako nemate oljušteni,koristite koji imate i ostavite da se ohladi, da vam ne otopi sir.
Svaku urmu puniti sa sirom, utisnuti po dva badema u napunjenu urmu i uviti sa šnitom slanine,koju ste presekli na pola. Uraditi svih 16 komada tako.
16 većih urmi/datulja
50 g feta sira ( još lepše sa kozjim sirom )
1/2 kašičice oregano
1/4 kašičice krupno mlevenog bibera
2 polovine od šušenog paradajza u ulju
32 prepečena badema ( ako možete da nađete oljuštene)
8 šnite tanko sečene slanine ( bejkon )
Priprema:
Urme/datulje ili možete da ih zamenite i sa suvim šljivama, razrežite oštrim nožem po sredini,pažljivo da ih ne presečete cele i izvaditi im koštice.Ostaviti ih na stranu.
Sir iseči na sitne kockice, ili ga samo smrviti,dodati mu oregano, biber i sitno seckani osušeni paradajz,(nemojte iseći sav paradajz jer možda vam neće biti sve potrebno, u zavisnosti od veličine urmi,moje su bile ogromne) i pomešajte sve zajedno.
Badem propeći na suvom tiganju,ako nemate oljušteni,koristite koji imate i ostavite da se ohladi, da vam ne otopi sir.
Svaku urmu puniti sa sirom, utisnuti po dva badema u napunjenu urmu i uviti sa šnitom slanine,koju ste presekli na pola. Uraditi svih 16 komada tako.
Zagrejati rernu na 200*C,ako imate gril tavu koristite nju, a ako ne,
staviti u neki pleh žicu, naređati sve uvijene urme na žicu,peći oko 15
minuta, ali posle 7-8 minuta okrenuti ih.
Ostaviti da se prohlade oko 5 minuta i servirati ih uz dodatak sira, sušenog paradajza, kiselih papričica i nekih finih krakera.
Prijatno!!!!!
Ostaviti da se prohlade oko 5 minuta i servirati ih uz dodatak sira, sušenog paradajza, kiselih papričica i nekih finih krakera.
Prijatno!!!!!
To su devils on a horse back, obozavam ih (i previse)!
ОдговориИзбришиHvala Majo. Ovo ne možeš da staneš jednom kad počneš da ih jedeš.
Избриши