среда, 30. јул 2014.

Nutella Crunch Ice Cream Cake

U nedelju su nam stigli naši dragi gosti, naši prijatelji, Amira sa suprugom i decom...razmišljala sam koju tortu da napravim i na kraju se odlučim za ovu, jer deca, a i mi odrasli,volimo sladoled torte. Tortu sam napravila 2 dana ranije, jer u subotu je slavila svoj 6-ti rođendan, naša unučica Ellie,kojoj je rođendan bio 23 jula i nisam je mogla napraviti tada. Nadam se da se torta dopala našim gostima i da sam mogla da im pošaljem ostatak, rado bih, ali nije bilo šanse. Ostalo je pola torte, koju ću ja da iskoristim kao svoju rođendansku tortu, tj samo po jedno parče za nas dvoje, jer u četvrtak ujutru putujemo sa našim prijateljima na 3-4 dana na njihovu vikendicu, gde ćemo proslaviti moj i prijateljkev rođendan.....ima li išta lepše nego proslaviti rođendan u prirodi.


Sastojci:

600 g nutela
200 g ekspandirani pirinač
3 l sladoled od vanile

Priprema:

Ako možete prvo napravite sladoled nekoliko dana ranije po ovom receptu a ako nećete da pravite sladoled, onda ga kupite. Ja sam prvo napravila sladoled.

Okrugli kalup sa pomerajućim stranicama, prečnika 25cm ili sličnih veličina a možete ako hoćete da koristite i četvrtasti kalup, izbor je vaš,staviti u zamrzivač zajedno sa velikom zdelom za mućenje.

U dublju šerpu staviti nutelu i ekspandirani pirinač i na tihoj temperaturi sve zajedno izmešati da se nutela sjedini sa pirinčem.

Uzeti veći plah,prekriti sa papirom za pečenje i sipati smesu od nutele. Poravnjati sa spatulom i staviti u zamrzivač da se dobro ohladi i stegne, ali da se ne zamrzne.


Sladoled izvaditi iz zamrzivača i ostaviti u frižider da omekne, da može da se meša, ali ne sme da se otopi.

Posle 35 do 40 minutaizvaditi smesu od nutele i nožem i viljuškom iseći na sitne zalogajčiće, ako je potrebno vratiti u zamrzivač dok sladoled ne omekša.


Kad je sladoled omekšao, izvaditi smesu od nutele, veliku zdelu i kalup iz zamrzivača.

Staviti omekšali sladoled u veliku zdelu, koju ste izvadili iz zamrzivača, dodati 3/4 smese od nutele, ostatak vratiti u zamrzivač dok ne napravite tortu, to vam je potrebno da stavite po vrhu torte, i sve dobro sjediniti sa omekšalim sladoledom.


Tako pripremljenu smesu sipati u ohlađeni kalup ( sipati sa spatulom ili velikom kašikom i svaki put dobro izravnjati i pritisnuti malo više da izbegnete da imate "džepove" od vazduha.


Kad ste završili sa smesom od sladoleda,izvaditi komadiće nutele iz zamrzivača, posuti svuda po vrhu.

Zaviti celu tortu i kalup u providnu foliju i vratiti nazad u zamrzivač, najmanje 4 do 6 sati, ili najbolje,preko noći da se potpuno zamrzne.


Izvaditi tortu pola sata pre služenja i ostaviti u frižider. ( tortu ne morate vaditi ranije i stavljati u frižider, možete je direktno iz zamrzivača seći, samo dobro zagrejte nož vrelom vodom, i posle svakog reza, ponovo zagrejati pod mlazom tople vode i obrisati nož pre sečenja )

Skinuiti stranice sa kalupa, staviti na tacnu za torte.

Zagrejati nož pod mlazom tople vode i seći tortu na šnite i poslužiti odmah.


Prijatno!!!!!!




12 коментара:

  1. I really liked the vanilla ice cream, but this Nutella cake is soooo delicious, Zoki, well done, my friend! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Gery, I am sure, if you try this cake that you will love it. Nutella,ice cream and rice krispies are just great. Thank you so much and have a very nice weekend. Hugs and kisses:))

      Избриши
  2. Vec zamisljam ukus i pre probanja. :) Divna! :)

    ОдговориИзбриши
  3. Jao pa šta ću sada. Sve omiljeni sastojci koje Cali voli!Ništa ću da napravim usred zime,ko te pita.Kako ukusno izgledaaaaa

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. i da znaš da je odlična, volećeš je i ti i Cali...ovde se sladoled jede stalno, nema veze da li je zima ili leto.

      Избриши
  4. Pozdravljam Zorice. Prijatelji smo na coolinariki a slucajno sam te nasla na fb grupi,"Razni Recepti "jer mi je torta stvarno zapala za oko pa sam posjetil tvoj blog koji je super! Ova torta zaista izgleda ukusna a vjerujem da se i Amiri i njezinoj porodici dopala. Definitivno cu je isprobati!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno i zaista mi je drago da smo i ovde zajedno i da ti se torta doipala. Torta im se dopala i samo mi je žao što nisam im mogla poslati da mogu i uz put da se slade sa njom. Hvala ti od srca i topli pozdrav tebi i tvom suprugu.

      Избриши
  5. ovo je predivno i jako originalno. Bas za tople letnje dane!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno, draga moja Sashkonela a za leto je idealna

      Избриши