недеља, 20. јул 2014.

Salata od tune i pirinča

Uz zelenu salatu može biti i kompletan obrok



Sastojci:

100 g pirinča
2 konzerve tunjevine u vodi
100 g seckanog indijskog oraha ili kikirikija
200 ml kisele pavlake
2 kašike majoneza
1 kašika nekog ljutkastog senfa ( Dijon )
pola limuna isceđen sok ili po ukusu
2 male glavice ljutike / luk arpadžik
biber i so po ukusu
1 kašika sitno iseckanih kapara
1 mali ljuti feferončić
1 kašika sitno iseckanog peršuna

Priprema:

Pirinač oprati i skuvati u slanoj vodi, tunjevinu ocediti i sve ostale sastojke promešati i posuti sa još malo seckanog indijskog oraha ili kikirikija.

Ja ponekad umesto tunjevine stavim skuvano pileće belo meso, iseckano na komade, možete posuti sitno iseckanom mirođiom, ako je riba, a ako je piletina, peršunom.

Umesto pirinča možete koristiti kinou,ječam, proso,orzo pastu....izbor je veliki.

Prijatno!!!!!

2 коментара:

  1. Ovo je jako dobra salata, zabilježila sma je i super će doći za ljetna druženja kada treba i nešto lagano , a fino zagristi :) Jako lijepo si je poslužila !

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno.....ovo je jedan od mojih prvih recepata nas Coolinarici i nije bila slika, pa sa,m je ponovila da bih uslikala.

      Избриши