Uz zelenu salatu može biti i kompletan obrok
Sastojci:100 g pirinča, 2 konzerve tunjevine u vodi, 100 g seckanog indijskog oraha ili kikirikija, 200 ml kisele pavlake, 2 kašike majoneza, 1 kašika nekog ljutkastog senfa ( Dijon ), pola limuna isceđen sok ili po ukusu, 2 male glavice ljutike / luk arpadžik, biber i so po ukusu, 1 kašika sitno iseckanih kapara, 1 mali ljuti feferončić, 1 kašika sitno iseckanog peršuna
Priprema: Pirinač oprati i skuvati u slanoj vodi, tunjevinu ocediti i sve ostale sastojke promešati i posuti sa još malo seckanog indijskog oraha ili kikirikija.
Ja ponekad umesto tunjevine stavim skuvano pileće belo meso, iseckano na komade, možete posuti sitno iseckanom mirođiom, ako je riba, a ako je piletina, peršunom.
Umesto pirinča možete koristiti kinou,ječam, proso,orzo pastu....izbor je veliki.
Prijatno!!!!!
Ovo je jako dobra salata, zabilježila sma je i super će doći za ljetna druženja kada treba i nešto lagano , a fino zagristi :) Jako lijepo si je poslužila !
ОдговориИзбришиHvala ti puno.....ovo je jedan od mojih prvih recepata nas Coolinarici i nije bila slika, pa sa,m je ponovila da bih uslikala.
Избриши