Volim piletinu u sosu i ovom receptu nisam mogla da odolim...dok sam ga videla, znala sam da ću da ga isprobam..., ako imate prilike, probajte ga i vi...
Sastojci:
po ukusu biber, so ,vegeta mediteranski mix
2 do 3 pune kašike brašna
maslinovo ulje
1 velika glavica sitno iseckanog crnog luka
4 do 5 čena pasiranog belog luka
100 ml belog vina
150 ml pilećeg temeljca
2 lovorova lista
po ukusu herbs de Provence
400 g seckanog paradajza
1 puna kašika seckanog mirišljavog bilja; bosiljka, majčine dušice, peršun
skuvana pasta
2 lovorova lista
po ukusu herbs de Provence
400 g seckanog paradajza
1 puna kašika seckanog mirišljavog bilja; bosiljka, majčine dušice, peršun
skuvana pasta
Priprema:
Posuti sa vegetinim mediteranskim mixom, sveže samlevenim biberom i ako je potrebno so, ja ga nisam dodavala.
Staviti sve u zdelu, pokriti sa samolepljivom folijom i ostaviti u frižider, preko noći.
Izvaditi meso, otresti od viška brašna.
Izvaditi piletinu i ostaviti sa strane.
Vratiti piletinu u šerpu, sipati seckani paradajz preko piletine, dodati oko 150 ml pilećeg temeljca, odozgore posuti sa sitno iseckanim začinskim biljkicama,dodati lovorov list i herbs de Provence, po ukusu i protresti šerpu da se sve sjedini.
Ova vrsta, tj; pečen paradajz na roštilju, je fantastična za ovakva jela, ali,ako ga ne možete naći, koristite onaj koji imate.
Poklopiti, smanjiti temperaturu na minimum i krčkati sve zajedno oko 50 minuta. ( meni je bilo dovoljno 40 minuta )
Proverite povremeno da vam ne zagori, protresite šerpu ili nežno promešati.
Poklopiti, smanjiti temperaturu na minimum i krčkati sve zajedno oko 50 minuta. ( meni je bilo dovoljno 40 minuta )
Proverite povremeno da vam ne zagori, protresite šerpu ili nežno promešati.
Skuvati pastu po uputstvu proizvođača i ocediti je od vode.
Sipati pastu u tanjir staviti po jedno ili dva parčeta mesa, preliti sa sosom i posuti sa sitno iseckanim bosiljkom i peršunom.
Sara and Miki, od srca vam hvala na fantastičnom receptu.
Prijatno!!!!
koja je razlika između bataka i karabataka a šta to znači temeljca? Lepo je ka d prvo pržimo pileće meso, ispadne sočnije unutra! njam
ОдговориИзбришиBatak je onaj deo gde ima manje mesa a karabatak je onaj veći deo, neko još kaže i zabatak a temeljac je ona tečnost u kojoj se kuvalo meso sa povrćem,od koje skuvamo supu.
ИзбришиU pravu si, i meni je meso mnogo lepše kad se prvo proprži u ulju pa tek onda kuva.
Topli pozdrav-
It looks soo tasty!
ОдговориИзбришиThank you so very much. Have a wonderful day.
ИзбришиZorica I came to see Provencal Chicken and wonderful art. Glad you liked it, is a dish that we like and more. I kiss and beautiful Sunday!
ОдговориИзбришиSara And Miki...this dish is so good...my husband I loved it and I will make it many more times. Hugs ans kisses :))))
ИзбришиJako slicno piletini 'Cacciatore' koju svi veoma volimo. Fino pripremljeno!
ОдговориИзбришиPravim je i ja i mi je isto volimo, a svidelo nam se i sa ovim začinima.Hvala i topli pozdrav.
ИзбришиJako fina i aromatična piletina, volim i vjerujem da ću ubrzo i sama isprobati. Krasno si pripremila i servirala !
ОдговориИзбришиHvala...ovo vredi ponovo pripremiti.
Избриши