Bliži nam se dan zaljubljenih,evo vam jedne ideje kako da napravite desert za vaše voljene. Zapakujte ih u ukrasne kutijice, zavežite lepu mašnicu i evo idealnog poklona bez da vas košta puno novca.
Sastojci za 12 pralina
100 g čokolade
75 g mlečne čokolade ili 3 kašike nutele
30 ml slatke pavlake
2 kašike pečenih i seckanih lešnika
Priprema:
Otopiti 75 g čokolade na pari ili u mikrotalasnoj rerni, dodati ostatak čokolade, skloniti sa pare i mešajući otopiti . Vratiti ponovo na paru i zagrejati je vrlo kratko, dovoljno da možete lako da je premažete preko unutrašnjeg dela kalupa.
Premazati svuda okolo stranica i po dnu,okrenuti kalup naopako da iscuri višak čokolade i staviti u zamrzivač na 5 minuta.
Ponoviti postupak još jednom.
Dok se čokolada hladi u zamrzivaču,pripremiti fil.
U manju zdelicu staviti čokoladu i pavlaku, zagrejati vrlo kratko, samo toliko da možete da sjedinite pavlaku i čokoladu u meku smesu, ako koristite nutelu i ne morate da zagrejete, možete mešanjem da ih sjedinite, dodati pečene i oljuštene sitnije isečene lešnike i sve sjedinite. U slučaju da vam je smesa puno gusta, dodati još vrlo malo pavlake..sve zavisi od vas, da li volite čvršće ili mekše punjenje. ( kod mene je mekše )
Ohlađen kalup,premazan sa čokoladom, puniti sa pripremljenom kremom do 2/3 a ostatak ostaviti prazan.
Kad ste napunili sve, sipati ostatak otopljene čokolade,ako se čokolada puno ohladila zagrejati ponovo na pari i preliti preko otvora koje ste napunili sa kremom i tupom stranom noža skinuti višak čokolade, tako što ćete vući preko kalupa.
Vratiti u frižider i ostaviti nekoliko sati u frižider ili ostaviti preko noći.
Vrlo pažljivo istisnuti praline iz kalupa, staviti ih u korpice, spakovati i pokloniti ili poslužiti ih.
Količina sastojka puno zavisi od veličine kalupa, ako su kalupi manji, ova količina sastojaka je dovoljna a ako su veći, trebaće vam više, takođe količinu lešnika možete povećati ili smanjiti kako vi volite.
Prijatno!!!!
Interesantne su i bele i ljubičaste, ali mi je krem kojim ih puniš glavni mamac... Ganaš + lešnik = nirvana! :)))
ОдговориИзбришиMeni se jako dopalo ovo punjenje...čokoladu ne volim, ali volim lešnik.Lep desert bez mnogo muke a čokoladu vole svi. Topli pozdrav.
ИзбришиПрелестни бонбони, Зори. Грабвам един веднага!
ОдговориИзбришиБлагодарим ви , скъпи ми Йоли и аз съм загрижен , че можете да ги вземете и да го подслажда за мен.
ОдговориИзбришиAjmeeeeeee, ljubičasteeeeeeeee
ОдговориИзбришиHvala...ljubiučaste su bile punjene sa crvenim vinom.
ИзбришиDivno izgledaju tako zajedno - ljubicaste i bijele!
ОдговориИзбришиHvala ti puno...volim tu boju ali ne volim čokoladu, ali imam ih dosta koji je vole.
Избришиdivne su! a od cega ti je ljubicasta boja? =))
ОдговориИзбришиHvala. Postoji Wilton čokolada, koja u stvari nije čokolada ( koja je idealna za cake pops ) koja se zove melts i ima ih u raznim bojama...Topli pozdrav.
ОдговориИзбришиNikada ih nisam radila, a kupila sam kalup. Pozorno sam pročitala i nadam se da ću krenuti u avanturu.
ОдговориИзбришиRadujem se za tebe jer ćeš videti koliko ih je lako napraviti.Topli pozdrav.
Избриши