Može da vam bude prilog ili lagani letnji ručak...
Ovaj recept šaljem kao ulaznicu našoj Kati, koja je domaćica za ovomesečnu igricu, "Ajme, koliko nas je" sa bloga Katin špajz i koja nam je zadala kao temu za ovaj mesec karfiol i brokoli.
Ja volim obe namirnice i imam mnogo recepata na blogu sa ovim namirnicama, ali Kato, nema smisla da te zatrpam sa svim receptima, već ću izabrati samo one, koji mi se najviše sviđaju.
Sastojci:
300 g orzo paste
450 g brokoli ili šparoge
500 ml pilećeg temeljca
500 ml vode
1/4 kašičice kurkume
2 kašike sitno iseckanog peršuna
Za preliv:
1limun; sok i korica
3 čena sitno iseckanog belog luka
pola male crvene papričice, sitno iseckana
50 ml maslinovog ulja
po ukusu morska so i sveže samleven biber
Priprema:
Po želji, povrće se može skuvati i na pari.
Ocediti od tečnosti.
Prijatno!!!!!
http://www.krstarica.com/kuvar/glavna-jela/jela-bez-mesa/pasta-sa-povrcem-i-belim-vinom/
ОдговориИзбришиEvo kako ja pravim.
Mi koristimo ovu pastu da pravmo djuvec, na grckom juveci ali ne volim juveci, samo ovako volim i jos jedan recept pravim.. Mi to zovemo kritharaki sto znaci mala zrna jecme. Zanimljiv i lagan i tvoj recept ali ne bih dodala limun. Prijatno!
Hvala Demi....mislim da je sve stvar ukusa...meni se dopada sa dodatkom limuna, jer mi je ovo bila salata a onaj ko ne voli ukus ili da mu je kiselo, slobodno može da izostavi.
ИзбришиJa puno koristim orzo pastu i volim je. Topli pozdrav.
Divno, ja sam u Turskoj jela čorbicu od paradajza, samo je problem što kod nas orzo ne može da se kupi....pozdrav!!!
ОдговориИзбришиBaš šteta da je nema po prodavnicama..meni je orzo pasta idealna za mnoge salate i priloge. Pozdrav, draga Snežana.
ИзбришиSuper izgleda, obožavam orzo tjesteninu baš mi je fora.
ОдговориИзбришиHvala Petra i meni je jedna od omiljenijih.
ОдговориИзбриши