петак, 23. фебруар 2018.

Jabukovo sirće sa ukusom pomorandže

Ako možete da nabavite crvene pomorandže, probajte da napravite ovo sirće, koje je odlično za mnoge salate. ja  ga ujutru popijem razmućeno u čaši vode sa kašičicom meda, i baš mi prija..svi znamo da je jabukovo sirće zdravo, e meni je ono prekiselo, na ovaj način ublažim mu tu kiselinu.
Originalni recept je pravljen sa sirćetom od crvenog vina, ja ga nisam imala pa sam ga zamenila sa bio jabukovim sirćetom.
Napravite ovo sirće, napunite lepe flašice sa njim, stavite neke ukrasne nalepnice i poklonite ih prijateljima.
Kod nas, mala flašica ocog sirćeta je oko 15 do 20 dolara ( whole foods ) zašto platiti toliki novac kad možete napraviti sami.


Sastojci: 3 osrednje crvene pomorandže ,oko 80 ml jabukovog sirćeta

Priprema: Pomorandžama, oštrim nožem, skinuti koricu i onu belu opnu. Preseći ih na četvrtine i ako ima semenke, odstraniti ih.

Staviti presečene pomorandže u multi praktik i samleti ih.
Sipati sve u cediljku i spatulom pritiskati da izađe sav sok, skinuti i pulpu koja se nahvatala ispod cediljke.


Dodati jabukovo sirće, ja sam koristila ovo i kupila sam ga u Costco, skoro 2 l za 7 dolara, izmešati, sipati u flašice ili u manju flašu, dobro zatvoriti i čuvati u frižideru.


Ovako pripremljeno sirće, možete da koristite do mesec dana, ako ga čuvate u frižideru.
Umesto pomorandži, možete da koristite maline, kupine ili šta već volite.


Prijatno!!!

Нема коментара:

Постави коментар