понедељак, 12. фебруар 2018.

Garlic Dijon Shrimp and Salmon

Losos sa škampima u folija paketiću...moj muž i ja smo danas proslavili dan ljubavi...


Sastojci : 600 g lososa,16 komada velikih škampa,4 kašike maslinovog ulja,po ukusi so i biber,1 kašičica italijanskog začina
Umak od dijon senfa i belog luka: 120 g putera,2 kašike meda,2 kašike dijon senfa,2 kašičice dijon senfa sa celim zrnom,3 pune kašičice pasiranog belog luka,po ukusu so i biber,2 kašičice sitno iseckane mirođije1 kašičica sitno iseckanog peršuna

Priprema: Losos oprati i ako je moguće kupiti ga bez kože,osušiti i iseći na 4 istih delova.
Iseći 4 parčeta folije 30cm X 30cm i na svako parče folije staviti komad lososa.
Preliti sa malo maslinovog ulja i četkicom premazati cele parčiće ribe,posuti sa polovinom italijanskog začina, posoliti i pobiberiti po ukusu.
Škampe očistiti, po želji možete im skinuti repiće, ako hoćete, ja ih volim sa repićima, oprai i osušiti ih.
Tako isto uraditi i sa škampima.

Pripremiti umak. Puter otopiti i dodati sve ostale sastojke i dobro sjediniti.

Preko lososa staviti po 4 komada škampa, preliti sa pola umaka, zatvoriti foliju svuda okolo ribe i pazite da dobro zatvorite da vam ne bi sokovi iscureli prilikompečenja.


Zagrejati rernu na 200°C i peći oko 15 do 18 minuta, nemojte peći duže, jer škampi će biti "gumeni" a losos će biti suv.
Pred kraj pečenja, po želji, možete otvoriti folije da se samo kratko zarumeni, ali i ne mora.

Kad je riba pečena, preliti sa ostatkom umaka ( možda ćete morati da ponovo zagrejati umak jer puter se može stegnuti tokom stajanja ) i posuti sa sitno iseckanom mirođijom.


Poslužiti odmah sa prilogom po vašem izboru, kod nas je rizi bizi i brokoli salata.


Prijatno!!!!

2 коментара:

  1. Ovo je baš prava poslastica! Bilježim jer obožavam i losos i račiće, a umak mora da je divan. Odlični su i prilozi (obožavam rižu, naročito Basmati).

    ОдговориИзбриши