Treba vam ručak na brzinu, za manje od pola sata ćete ga imati na stolu...
Sastojci: 220 g ne kuvane paste, 4 do 6 šnite dimljene slanine, 450 g kozica,150 g smrznutog graška, 250 g krem sira sa začinima i belim lukom, 2 čena belog luka, 125 ml mleka, 25 g izrendanog parmezana, sitno iseckan peršun
Priprema: U šerpu sipati vodu i pustiti da provri.
U veći tiganj staviti sitnije seckanu slanicu i ispržiti je. Izvaditi je a iz tiganja isipajte višak masnoće, ostaviti samo za 1 kašiku.
Dodati očišćene kozice ( možete da koristite sa repićima ili bez, ako ih deca jedu, onda je bolje da su bez repića, ja ih lično više volim sa repićima ) i sitno iseckan beli luk, pržiti ih dok ne porumene,oko 5 minuta, ako koristite već skuvane kozice pržiti ih da se samo malo zagreju, dodati smrznuti grašak i pržiti zajedno sa kozicama samo 1 minut.
Na kraju dodati krem sir i mleko i kuvati samo da se sir otopi i malo zgusne, ali nemojte dozvoliti da provri.
Ocediti skuvanu pastu, dodati u tiganj zajedno sa peršunom i isprženom slaninom, izmešati sve zajedno i na kraju umešati sveže izrendan parmezan ili samo posuti preko carbonare..
Posuti sa dodatno iseckanim peršunom i poslužiti uz čašu dobro rashlađenog belog vina...
Prijatno!!!!!
Odlična ideja. Kod nas je obično brzi ručak carbonara sa kobasicama.
ОдговориИзбришиDa znaš da mi se sviđa i tvoja ideja..kobasice obožavam.
Избриши