Opet jedan od ručkova na brzinu..može da vam bude kompletan bez mesni ručak ili letnja salata uz roštilj..ako izostavite parmezan a dodate neki posni kačkavalj, može da vam bude i ručak za sadašnji post.
Sastojci: 150 g ne kuvane paste, 1 veća ili 2 manje glavice brokoli, 2 do 3 čena pasirang belog luka,
maslinovo ulje, 1 kašičica tučene ljute paprike, 50 g sitno izrendanog parmezana ili posnog kačkavalja, 25 g pinjola ili seckanih badema
Priprema: Skuvati pastu po uputstvu proizvođača.
Posebno skuvati brokoli na pari ili u malo vode, kad provri kuvati minut dva.Ocediti od vode i sitno iseckati ili staviti u multipraktik i kratko samleti.
Ja sam polovinu samlela ( ne morate da sameljete da se pretvori u kremu, sameljite onako kako vi volite ) u multi praktik a polovinu sam ostavila da budu celi mali cvetići.
U veći tiganj zagrejati dve kašike maslinovog ulja, dodati tucanu papriku, pinjole i beli luk i vrlo kratko propržiti, samo da beli luk zamiriše.
Dodati samleven brokoli i propržiti samo da se brokoli zagreje, dodati skuvanu i oceđenu pastu, kašiku dve tečnosti u kojoj se pasta kuvala i na kraju dodati parmezan.Sve dobro izmešati i poslužiti toplo sa dodatkom parmezana.
Pesto često koristim jer odlično ide u juhe ili na tjesteninu, kao ovdje. Na ovakav još nisam naišla, ali ideja ti je odlična!
ОдговориИзбришиHvala i pesto volim na svaki mogući način...
ИзбришиSuper je ideja, a sa pastom ovakav pesto odlicno ide
ОдговориИзбришиHvala Dubravka. Nadam se da ste svi dobro,odavno te nisam videla.
Избриши