Volim sitne zalogajčiće, nekad nam, uz neku salatu zamene i ručak..ovo je idealno za predjelo ili kad imate društvo na piću...
Sastojci: 3 osrednja jaja, 150 ml pavlake za kuvanje 35% masnoće, 75 g dimljene slanine,4 tanke kore za baklave,75 g otopljenog putera, 4 do 5 struka mladog luka, listići majčine dušice
Priprema: Uključiti rernu da se greje na 180°C
Umutiti jaja i pavlaku zajedno, posoliti i pobiberiti i ostaviti na stranu.
Dimljenu slaninu sitnio iseckatri i ispržiti, ocediti od masnoće i zaviti u kuhinjski papir da papir pokupi i ostatak masnoće.
Ostaviti sa strane.
Mladi luk očistiti,oprati i iseckati vrlo sitne kružiće.
Otopiti puter i svaku koru premazati sa njim. Iseći svaku koru na 8 delova i staviti jedan na drugi 4 komada, tako da dobijete 8 tartića.
Svaki tartić staviti u kalup, koji ste prethodno malo podmazali sa puterom ili ih isprskati sa sprejom za pečenje i napravite da imaju udubljenje.
Podelitri isprženu slaninu i sitno iseckan mladi luk između 8 tartića.
Preliti sa umućenim jajima i pavlakom, posuti sa listićima majčine dušice i peći oko 20 minuta ili dok vam kore ne porumene.
Izvaditi iz rerne, posuti još malo sa seckanim mladim lukom i listićima majčine dušice i poslužiti.
Prijatno!!!!
Zaista je jednostavno, a efektno i ukusno :) Pravila sam nešto vrlo slično za Novu godinu :) Slike su divne!
ОдговориИзбришиHvala ti puno, draga moja...ako si pravila slično, onda već znaš kakav je ukus...mi smo to na brzinu pojeli. Topli pozdrav.
ИзбришиHvala Petra.
ОдговориИзбриши