петак, 24. мај 2019.

Punjene kajzerice

Odlična večera ili doručak a nekom može da bude i ručak.


Sastojci: 4 kajzerice, 4 jaja, 4 do 5 struka mladog luka, pola struka praziluka, 4 velika ili 6 manja šampinjona, 1 kašika maslinovog ulja, 20 g otopljenog putera, svež peršun, 50 g izrendanog sira, 75 g dimljene slanine

Priprema:  Pripremiti po 1 kajzericu po osobi ako su veće, a ako su malene onda po dve.
Preseći ih na 2/3 visine, izdubiti sredinu i ostaviti ih sa strane.

U tiganj sipati ulje i dodati sitno iseckan mlai luk i praziluk, koji ste prethodno očistili i oprali pod mlazom hladne vode.
Pržiti ih nekoliko minuta samo da malo omekša i dodati sitnije sečenu dimljenu slaninu i propržiti vrlo kratko i na kraju dodati sitno iseckane šampinjone i pržiti dok tečnost ne uvri.
Posoliti i pobiberiti po ukusu i dodati malo sitno iseckanog pešuna ili majčinu dušicu.

Otopiti puter, možete da koristite i maslinovo ulje i četkicom premazati unutrašnjost pripremljenih kajzerica.
Uključiti rernu na 200°C da se zagreje.
Napuniti kajzerice 2/3 sa pripremljenom masom od pečuraka i posuti sa vrlo malo sira.
U zdelicu razbiti jedno jaje ( gledajte da koristite sitnija jaja za ovo ) i polako sipati u punjenu kajzericu.
Posoliti i pobiberiti i staviti u rernu da se peče oko 15 do 20 minuta ili dok se jaje ne ispeče onako kako vi volite. Mi volimo da je žumanac rovit.
Izvaditi i posuti sa još malo rendanog sira i sitno iseckanog peršuna i vratiti u rernu samo da se sir otopi.



Poslužiti toplo uz neku paradajz salatu ili kefirom.

Prijatno!!!

Нема коментара:

Постави коментар