среда, 26. децембар 2012.

Čorba od mirođije

                         Kao što već znate, mi čorbe i supe obožavamo i evo još jedne…a biće ih još
                  

                                        
Sastojci:

1 manja glavica crnog luka ili ljutike
beli deo praziluka
1 veća veza mirođije
1 žumance
200 ml kisele pavlake
nekoliko kašika maslinovog ulja
kašika brašna
kašičica crvene mlevene paprike
na vrh noža mlevene ljute paprike
po ukusu biber, so,vegeta
1 l temeljca ili vode

Priprema:

Mirođiju oprati i listiće sitno iseckati. U veću šerpu na nekoliko kašika maslinovog ulja ispržiti sitno iseckan crni luk/ljutiku i praziluk, pazeći da vam ne izgori. Dodati kašiku brašna i upržiti da blago porumeni.

U isprženu zapršku dodati sitno isečenu mirođiju, kašičicu mlevene paprike i na vrh noža mlevenu ljutu papriku ( po želji je možete i izostaviti ),naliti sa litar temeljca ili čiste mlake vode i kuvati oko 15 do 20 minuta.Dodati začine po želji.

Skuvanu čorbu izmrviti sa štapnim mikserom, a posebno umutiti sa žicom za mućenje 1 žumance sa kiselom pavlakom i dodati u vruću čorbu, sve ponovo sjediniti sa štapnim mikserom.

Po ukusu možete propržiti kockice hleba sa puterom i sitno seckanu slaninicu propržiti da vam bude hrskava i poslužiti sa toplom čorbom.

Prijatno!!!!!

Нема коментара:

Постави коментар