уторак, 11. децембар 2012.

Jaja punjena pestom

Praznici su nam na pragu, neki od nas poste, neki ne…za vas koji ne postite idealno i dekorativno predjelo za švedski sto, ili kako upotrebiti ostatak kuvanih jaja, posle Vaskrsa.


Sastojci:

8    obarenih jaja
40 g    kajmaka
40 g    krem sira
40 g    pesto sosa
po ukusu    so i biber
100 g    rukole
100 g    koktel paradajza
4    integralne kifle

Priprema:

Barena jaja preseći na pola, izvaditi žumanca i staviti ih u činijicu.

Izgnječiti ih, dodati kajmak, sir i pesto sos, promešati i napuniti smesom belanca.

Servirati na tanjir sa rukolom i čeri paradajzom. Uz doručak poslužiti crni hlebili  integralne kifle i jogurt.

Jaja kuvati, dok voda ne provri, oko 5 min, ja ih volim onako lepo žuto kuvana.

Prijatno!

Punjena jaja s pestom

Нема коментара:

Постави коментар