Ovaj recept je u našoj kući još od devedesetih godina, od kume
Italijanke. Trouglovi se mogu napraviti ranije, pojedinačno zamrznuti,
pa ih staviti u kesu i u zamrzivač, kada se najave iznenadni gosti,
izvaditi ih i peći.
Sastojci:
500 g tankih kora (phillo)
500 g skuvanog i dobro oceđenog i na sitno iseckanog spanaća
500 g mladog kravljeg sira ili rikote
250 g sitno iseckane praške šunke
100 g narendanog žutog čedar sira
putera po potrebi
po ukusu soli i bibera
Priprema:
Dobro oceđeni skuvani spanać izmešati sa sirom, šunkom, žutim sirom, biberom i dodati soli po vašem ukusu.
Uzeti dve ili tri kore, svaku premazati puterom, pa ih staviti jednu na drugu.
Kore nožem za picu iseći na 6 jednakih traka i na svaku traku staviti po kašičicu smese od spanaća, polako ih uvijati u truglove, ali ih premazivati puterom kako ih uvijate, jer donja kora koja je bila na radnoj površini sa te strane nije premazana.
Tako raditi dok ne potrošite sve kore.
Trouglove naređajte u pleh, koji ste postavili papirom za pečenje, u kocku, pa ih pecite, dok fino ne porumene, na 175°C oko 15 do 20 minuta, u zavisnosti od rerne.
Poslužiti ih tople.
Prijatno!!!!
Sastojci:
500 g tankih kora (phillo)
500 g skuvanog i dobro oceđenog i na sitno iseckanog spanaća
500 g mladog kravljeg sira ili rikote
250 g sitno iseckane praške šunke
100 g narendanog žutog čedar sira
putera po potrebi
po ukusu soli i bibera
Priprema:
Dobro oceđeni skuvani spanać izmešati sa sirom, šunkom, žutim sirom, biberom i dodati soli po vašem ukusu.
Uzeti dve ili tri kore, svaku premazati puterom, pa ih staviti jednu na drugu.
Kore nožem za picu iseći na 6 jednakih traka i na svaku traku staviti po kašičicu smese od spanaća, polako ih uvijati u truglove, ali ih premazivati puterom kako ih uvijate, jer donja kora koja je bila na radnoj površini sa te strane nije premazana.
Tako raditi dok ne potrošite sve kore.
Trouglove naređajte u pleh, koji ste postavili papirom za pečenje, u kocku, pa ih pecite, dok fino ne porumene, na 175°C oko 15 do 20 minuta, u zavisnosti od rerne.
Poslužiti ih tople.
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар