субота, 15. децембар 2012.

Trouglovi sa spanaćem i sirom

Ovaj recept je u našoj kući još od devedesetih godina, od kume Italijanke. Trouglovi se mogu napraviti ranije, pojedinačno zamrznuti, pa ih staviti u kesu i u zamrzivač, kada se najave iznenadni gosti, izvaditi ih i peći.

       
Sastojci:

500 g    tankih kora (phillo)
500 g    skuvanog i dobro oceđenog i na sitno iseckanog spanaća
500 g    mladog kravljeg sira ili rikote
250 g    sitno iseckane praške šunke
100 g    narendanog žutog čedar sira
putera po potrebi
po ukusu    soli i bibera

Priprema:

Dobro oceđeni skuvani spanać izmešati sa sirom, šunkom, žutim sirom, biberom i dodati soli po vašem ukusu.

Uzeti dve ili tri kore, svaku premazati puterom, pa ih staviti jednu na drugu.

Kore nožem za picu iseći na 6 jednakih traka i na svaku traku staviti po kašičicu smese od spanaća, polako ih uvijati u truglove, ali ih premazivati puterom kako ih uvijate, jer donja kora koja je bila na radnoj površini sa te strane nije premazana.

Trouglovi sa sirom i spanaćom

Tako raditi dok ne potrošite sve kore.

Trouglove naređajte u pleh, koji ste postavili papirom za pečenje, u kocku, pa ih pecite, dok fino ne porumene, na 175°C oko 15 do 20 minuta, u zavisnosti od rerne.

Poslužiti ih tople.

Prijatno!!!!
                    

Нема коментара:

Постави коментар