Dolaze nam praznici, svi volimo dulce de lece. Evo jedne fine i brze poslastice od nje, koja nam dolazi iz Brazila.
Sastojci za čokoladne Brigadeir:
200 gr dulce de lece
75 g sitno seckane čokolade
1/2 kašike neslanog putera
50 g rendane čokolade ( za uvaljati)
Sastojci za badem Brigadeir:
200 g dulce de lece
2 kašike oljuštenog i mlevenog badema
1/2 kašike neslanog putera
20-30 g mlevenog badema (za uvaljati)
Priprema:
U šerpu, sa težim dnom, sipati 200 g dulce de lece, dodati 2 kašike
mlevenog badema,pola kašike putera, pa staviti na jaču temperaturu i
mešati sve dotle dok ne počne da vri, kad počne da vri i dalje mešati i
kad vidite da počinje da se lepi za dno šerpe, mešajte još malo i počeće
da se zgušnjava.
Dobro promešati zgusntu smesu pa sipati na tanjir, da se ohladi.
U ovo zimsko vreme ne treba više od pola sata,dok vi pravite smesu od čokolade ostavite smesu od badema da se hladi.
U drugu šerpu ( ili operite istu ) staviti 200 g dulce de lece dodati čokoladu i puter pa staviti na jaču temperaturu i mešati dok se ne otopi, kad provri, mešati dok ne počne da se zgušnjava i kad vam je dno šerpe kao na slici, znači da je gotovo.
Sipati na tanjir i ostaviti da se ohladi, ovo će morati duže da se hladi od prethodne smese,zbog čokolade.
Ruke mažite sa trunčicom putera, pa kašikom grebite smesu sa tanjira, uvaljati ih izmedju dlanova praveći kuglice i uvaljati ih u mlevene bademe.
Gotove kuglice staviti u najmanje papirne korpice.
Idealno za Božić/ Novu Godinu.
Ove kugluice podsećaju na meke karamele.
Moje kuglice od badema su tamnije jer sam koristila Dulce de lece sa bananom.
Umesto dulce de lece možete koristiti i kondenzovano slatko mleko
Prijatno!!!!
Dobro promešati zgusntu smesu pa sipati na tanjir, da se ohladi.
U ovo zimsko vreme ne treba više od pola sata,dok vi pravite smesu od čokolade ostavite smesu od badema da se hladi.
U drugu šerpu ( ili operite istu ) staviti 200 g dulce de lece dodati čokoladu i puter pa staviti na jaču temperaturu i mešati dok se ne otopi, kad provri, mešati dok ne počne da se zgušnjava i kad vam je dno šerpe kao na slici, znači da je gotovo.
Sipati na tanjir i ostaviti da se ohladi, ovo će morati duže da se hladi od prethodne smese,zbog čokolade.
Ruke mažite sa trunčicom putera, pa kašikom grebite smesu sa tanjira, uvaljati ih izmedju dlanova praveći kuglice i uvaljati ih u mlevene bademe.
Gotove kuglice staviti u najmanje papirne korpice.
Tako isto uradite i sa čokoladnim, po želji možete ih uvaljati u rendanu čokoladu ili u mrvice od čokolade.
Poslužiti.
Od bademove smese ćete dobiti 11 kuglica od čokoladne ćete dobiti 13 znači sve ukupno 24 komada.
Poslužiti.
Od bademove smese ćete dobiti 11 kuglica od čokoladne ćete dobiti 13 znači sve ukupno 24 komada.
Idealno za Božić/ Novu Godinu.
Ove kugluice podsećaju na meke karamele.
Moje kuglice od badema su tamnije jer sam koristila Dulce de lece sa bananom.
Umesto dulce de lece možete koristiti i kondenzovano slatko mleko
Prijatno!!!!
prelepe :)
ОдговориИзбришиHvala tebi, dušo moja.
ОдговориИзбришиKuglice zaista super izgledaju. Radila sam kokos kuglice sa kondenzovanim mlekom, a ove mi deluju isto tako privlacno.
ОдговориИзбришиPravila sam i ja jedne druge kuglice sa kondenzovanim mlekom i jako su mi se dopale, ove isto jako volim,posebno ove sa bademom ( nisam veliki ljubitelj čokolade )Hvala Nataša i topli pozdrav.
ОдговориИзбриши