Malo drugačije puslice
Ovaj recept, prijavljujem za ovomesečnu blogersku igricu, " Ajme,koliko nas je " i šaljem ga kao ulaznicu našoj domaćici Anji, sa bloga " Sweetheart ", koja nam je zadala temu za ovaj mesec,belanca.
Prijatno!!!!
Ovaj recept, prijavljujem za ovomesečnu blogersku igricu, " Ajme,koliko nas je " i šaljem ga kao ulaznicu našoj domaćici Anji, sa bloga " Sweetheart ", koja nam je zadala temu za ovaj mesec,belanca.
Sastojci:
3 belanca
100 g šećera u prahu
3 kesice vanilinog šećera
sok od 1 limuna
100 g jezgra od oraha
50 g putera
100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Belanca umutiti kao što ih mutite za
puslice, mutiti ih veoma dugo sa šećerom i vanilom i kada su belanca
čvrsta dodati sok od limuna i umutiti ih još malo.
Umućenim belancima puniti kuvarski
špric.Polovine jezgra oraha naređati na pleh,koji ste postavili papirom
za pečenje i preko njih istisnuti veoma male kuglice, malo veće nego što
su trešnje, od belanaca.
Peći/sušiti u prethodno zagejanoj rerni na 125*C oko sat vremena.
U manju šerpicu staviti puter i
čokoladu,otopiti na tihoj temperaturi, malo ohladiti mešajući, pa svaku
puslicu sa donjim delom gde je orah zamočiti u čokoladu i spajati ih sa
drugom puslicom.
Нема коментара:
Постави коментар