Ostavila sam vam ovde jedan recept za jagodice,ovo
je još jedan,potpuno drugačiji od prethodnog,pa probajte onaj koji vam
se više dopada…sitnih kolača nikad dosta,prethodni recept je postan,ovaj
nije…pa da krenemo. Tortelina,ovo je za tebe,uživaj zajedno sa dečicom.
Sastojci:
300 ml kondenzovanog mleka
170 g želatine sa ukusom jagode
1 kašika svežeg soka od limuna
20 kapi crvene boje za kolače
4 1/2 šolje od 250 ml srednje mlevenog kokosa
Priprema:
U veliku činiju , sipati kondenzovano mleko, dodati 150 ml želatine sa ukusom jagode,limunov sok i boju za kolače.
Sve to lepo sjediniti, pa postepeno dodavati kokos i sve dobro izmešati zajedno.
Pokriti i ostaviti u frižider da se ohladi oko 2 sata, onda će vam biti lakše da ih oblikujete.
Uzimati kašičicom ohladjenu smesu i oblikovati ih u kuglice, pa ih onda polako prstima oblikujte u obliku jagoda.
Ostatak želatine (20 gr) staviti u jednu činijicu i svaku jagodu uvaljati u taj prah.
Sastojci:
300 ml kondenzovanog mleka
170 g želatine sa ukusom jagode
1 kašika svežeg soka od limuna
20 kapi crvene boje za kolače
4 1/2 šolje od 250 ml srednje mlevenog kokosa
Priprema:
U veliku činiju , sipati kondenzovano mleko, dodati 150 ml želatine sa ukusom jagode,limunov sok i boju za kolače.
Sve to lepo sjediniti, pa postepeno dodavati kokos i sve dobro izmešati zajedno.
Pokriti i ostaviti u frižider da se ohladi oko 2 sata, onda će vam biti lakše da ih oblikujete.
Uzimati kašičicom ohladjenu smesu i oblikovati ih u kuglice, pa ih onda polako prstima oblikujte u obliku jagoda.
Ostatak želatine (20 gr) staviti u jednu činijicu i svaku jagodu uvaljati u taj prah.
Poredjati ih na poslužavnik,na koji ste prethodno postavili papir
za pečenje, pa ih ostaviti oko 2 sata na sobnoj temperaturi da se
osuše.
Od ove smese bi ste trebali dobiti oko 72 male jagodice, originalni recept kaže da ih pravite sa velikom kašikom i da trebate dobiti 36 komada, ja lično mislim da su tako pravljene prevelike, zato sam ih pravila sa malom kašikom, vi ih radite kako vama odgovara.
Osušene spakovati u kutiju i čuvati ih na hladnom mestu.
Prijatno!!!!
Od ove smese bi ste trebali dobiti oko 72 male jagodice, originalni recept kaže da ih pravite sa velikom kašikom i da trebate dobiti 36 komada, ja lično mislim da su tako pravljene prevelike, zato sam ih pravila sa malom kašikom, vi ih radite kako vama odgovara.
Osušene spakovati u kutiju i čuvati ih na hladnom mestu.
Prijatno!!!!
Draga Zokie, kao sto rekoh, predivno izgledaju i veoma mi je interesantna i primamljiva ova kombinacija sastojaka. Uskoro javljam kako su prosle kod mene :)
ОдговориИзбришиVeliki pozdrav!
Mihaela bilo mi je zadovoljstvo i nadam se da će vam se dopasti.Topli pozdrav za tebe.
ОдговориИзбриши