Recept je pitaj Boga od kada i od koga, nisam zapisala, ali je u mojoj sveščici,pisan mojom rukom. Fina ideja kako iskoristiti ostatak šunke.
Sastojci:
700 g brašna
300 ml toplog mleka
12 g suvog kvasca
100 g putera
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
5 žumanaca
1 jaje
250 g šunke
1 mala glavica crnog luka
10 cm praziluka, onaj deo, između belog i zelenog dela
3 kašike ulja za prženje
1 kašika sitno seckanog peršuna
100 g naribanog kačkavalja
1 kašičica bibera
Priprema:
Mleko zagrejati da bude toplo, pa dodati kvasac i kašičicu šećera, promešati i ostaviti na stranu da naraste.
Sastojci:
700 g brašna
300 ml toplog mleka
12 g suvog kvasca
100 g putera
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
5 žumanaca
1 jaje
250 g šunke
1 mala glavica crnog luka
10 cm praziluka, onaj deo, između belog i zelenog dela
3 kašike ulja za prženje
1 kašika sitno seckanog peršuna
100 g naribanog kačkavalja
1 kašičica bibera
Priprema:
Mleko zagrejati da bude toplo, pa dodati kvasac i kašičicu šećera, promešati i ostaviti na stranu da naraste.
U posudu, u kojoj ćete mesiti, staviti brašno i kašičicu soli i sve izmešati i napraviti udubljenje.
Puter umutiti sa 3 žumanca, pa dodati brašnu i dodati nadošli kvasac sa mlekom.
Sjediniti sve sa brašnom, pa staviti sve na radnu površinu i mesiti dok se na testu ne pojave mehurići.
Vratiti u posudu za mešenje, premazati sa malo ulja, pokriti i ostaviti da raste, na toplom mestu, dok se testo ne udvostruči.
Puter umutiti sa 3 žumanca, pa dodati brašnu i dodati nadošli kvasac sa mlekom.
Sjediniti sve sa brašnom, pa staviti sve na radnu površinu i mesiti dok se na testu ne pojave mehurići.
Vratiti u posudu za mešenje, premazati sa malo ulja, pokriti i ostaviti da raste, na toplom mestu, dok se testo ne udvostruči.
Dok testo raste napraviti nadev.
Iseckati sitno luk i propržiti ga na ulju,koje ste zagrejali na osrednjoj temperaturi, dok ne postane staklast, dodati sitno seckan praziluk i njega propržiti, pa onda dodati samlevenu šunku,propržiti i sjediniti sa lukom.
Ostaviti da se malo prohladi, pa dodati sitno seckan peršun, biber, naribani kačkavalj i dva žumanca. Sve dobro sjediniti.
Iseckati sitno luk i propržiti ga na ulju,koje ste zagrejali na osrednjoj temperaturi, dok ne postane staklast, dodati sitno seckan praziluk i njega propržiti, pa onda dodati samlevenu šunku,propržiti i sjediniti sa lukom.
Ostaviti da se malo prohladi, pa dodati sitno seckan peršun, biber, naribani kačkavalj i dva žumanca. Sve dobro sjediniti.
Naraslo testo razvaljati debljine .05cm, pa iseći na manje kvadrate, ili kako vi već pravite oblik za kiflice.
Na svaki kvadrat staviti kašičicu nadeva od šunke i saviti kiflice.
Naređati ih na pleh, koji ste postavili papirom za pečenje, pa ih ostaviti da stoje još pola sata.
Za to vreme zagrejati rernu na 175*C, kiflice premazati umućenim jajetom i peći ih oko 30 minuta, ili dok vam fino ne porumene
Ove kifle možete poslužiti sa čajem,jogurtom ili pivom, mogu vam biti za doručak ili neku zakusku.
Prijatno!!!!
Na svaki kvadrat staviti kašičicu nadeva od šunke i saviti kiflice.
Naređati ih na pleh, koji ste postavili papirom za pečenje, pa ih ostaviti da stoje još pola sata.
Za to vreme zagrejati rernu na 175*C, kiflice premazati umućenim jajetom i peći ih oko 30 minuta, ili dok vam fino ne porumene
Ove kifle možete poslužiti sa čajem,jogurtom ili pivom, mogu vam biti za doručak ili neku zakusku.
Prijatno!!!!
Draga Pomoravka, sasvim slučajno naletjeh na tvoj lijepi blog. I da znaš dobro je što si se odlučila na ovaj potez , pa su tvoji provjereni recepti još dostupniji. Veliki pozz Maja-Pg
ОдговориИзбришиHvala draga moja Majo.
ИзбришиPrekrasne kiflice, i odličan fil, recept ide odmah na moju listu isprobavanja :)
ОдговориИзбришиHvala Tanja i sigurna sam da se nećaš pokajati.
Избриши