Za sve vas čokoljupce
Sastojci:
200 g bele kuverture*čokolade
60 ml tečne pavlake
naribana korica od pomorandže
2 kašike soka od pomorandže
200 g mlevenih lešnika
50 do 75 g krupno mlevenih lešnika
Priprema:
Na pari otopiti čokoladu sa pavlakom, povrememo promešati. Dodati sok i koricu pomorandže i sve dobro sjediniti. Ostaviti da se ohladi za nekoliko sati. Umešati samlevene lešnike ( po želji možete koristiti i kokos ) i dobro sjediniti.
Ostaviti da smesa još malo odstoji, kašičicom vaditi smesu, oblikovati truffles i uvaljati u krupno narendane lešnike.
U svaku,po želji, utisnuti odozgore po jedan lešnik. Ostaviti preko noći da se osuše, staviti ih u papirne korpice i poslužiti.
Za lepši ukus ovih truffles obavezno propeći lešnike, očistiti od kožice i tek onda samleti. Po želji, takođe truffles pre nego što ih uvaljate u krupno mlevene lešnike možete ih još jednom uroniti u otopljenu čokoladu pa tek onda u krupno mlevene lešnike. Ja nisam.
* Kuvertura je vrlo kvalitetna belgijska čokolada, ako je nemate, koristite neku drugu kvalitetnu belu čokoladu.
Prijatno!!!!!!
Sastojci:
200 g bele kuverture*čokolade
60 ml tečne pavlake
naribana korica od pomorandže
2 kašike soka od pomorandže
200 g mlevenih lešnika
50 do 75 g krupno mlevenih lešnika
Priprema:
Na pari otopiti čokoladu sa pavlakom, povrememo promešati. Dodati sok i koricu pomorandže i sve dobro sjediniti. Ostaviti da se ohladi za nekoliko sati. Umešati samlevene lešnike ( po želji možete koristiti i kokos ) i dobro sjediniti.
Ostaviti da smesa još malo odstoji, kašičicom vaditi smesu, oblikovati truffles i uvaljati u krupno narendane lešnike.
U svaku,po želji, utisnuti odozgore po jedan lešnik. Ostaviti preko noći da se osuše, staviti ih u papirne korpice i poslužiti.
Za lepši ukus ovih truffles obavezno propeći lešnike, očistiti od kožice i tek onda samleti. Po želji, takođe truffles pre nego što ih uvaljate u krupno mlevene lešnike možete ih još jednom uroniti u otopljenu čokoladu pa tek onda u krupno mlevene lešnike. Ja nisam.
* Kuvertura je vrlo kvalitetna belgijska čokolada, ako je nemate, koristite neku drugu kvalitetnu belu čokoladu.
Prijatno!!!!!!
Predivne su,mogu samo zamisliti koji ukus imaju..divni kolači Zorice,ti si majstorica prava:)
ОдговориИзбришиHvala tebi, srećo moja!!!
ОдговориИзбриши