петак, 4. јануар 2013.

Truffles od bele čokolade i lešnika

Za sve vas čokoljupce



Sastojci:

200 g bele kuverture*čokolade
60 ml tečne pavlake
naribana korica od pomorandže
2 kašike soka od pomorandže
200 g mlevenih lešnika
50 do 75 g krupno mlevenih lešnika

Priprema:

Na pari otopiti čokoladu sa pavlakom, povrememo promešati. Dodati sok i koricu pomorandže i sve dobro sjediniti. Ostaviti da se ohladi za nekoliko sati. Umešati samlevene lešnike ( po želji možete koristiti i kokos ) i dobro sjediniti.

Ostaviti da smesa još malo odstoji, kašičicom vaditi smesu, oblikovati truffles i uvaljati u krupno narendane lešnike.

U svaku,po želji, utisnuti odozgore po jedan lešnik. Ostaviti preko noći da se osuše, staviti ih u papirne korpice i poslužiti.

Za lepši ukus ovih truffles obavezno propeći lešnike, očistiti od kožice i tek onda samleti. Po želji, takođe truffles pre nego što ih uvaljate u krupno mlevene lešnike možete ih još jednom uroniti u otopljenu čokoladu pa tek onda u krupno mlevene lešnike. Ja nisam.

* Kuvertura je vrlo kvalitetna belgijska čokolada, ako je nemate, koristite neku drugu kvalitetnu belu čokoladu.

Prijatno!!!!!!

Movogodišnji kolači

2 коментара: