Za sve ljubitelje praziluka i sira, pita na malo drugačiji način
Sastojci:
500 g praziluka ( oko 4 veća struka )
400 ml toplog mleka
250 g brašna
250 g belog sira
1/ 2 kesice ili 8 g praška za pecivo
4 jaja
biber i so
ulje
Priprema:
Sastojci:
500 g praziluka ( oko 4 veća struka )
400 ml toplog mleka
250 g brašna
250 g belog sira
1/ 2 kesice ili 8 g praška za pecivo
4 jaja
biber i so
ulje
Priprema:
Praziluk očistiti,raseći ga na pola pa ga dobro oprati pod tekućim mlazom vode.
Iseći na polukrugove i pržiti u dubljem tiganju na zagrejanom ulju.
Isprženi praziluk ostaviti da se prohladi.
U veću zdelu staviti brašno,blago umućena jaja,prašak za pecivo,zagrejano mleko,izdrobljeni sir,posolimo i pobiberimo po ukusu, dodamo isprženi praziluk,i sjedinimo sve sastojke.
Iseći na polukrugove i pržiti u dubljem tiganju na zagrejanom ulju.
Isprženi praziluk ostaviti da se prohladi.
U veću zdelu staviti brašno,blago umućena jaja,prašak za pecivo,zagrejano mleko,izdrobljeni sir,posolimo i pobiberimo po ukusu, dodamo isprženi praziluk,i sjedinimo sve sastojke.
Smesu sipati u dobro nauljenu okruglu tepsiju i peći 30 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200*C.
Gotovu pitu preokrenuti na tanjir,iseći je na komade i poslužiti uz neko fino belo vino ili jogurt.
Može vam biti nedeljni doručak ili večera ili poslužiti vaše goste.
U originalnom receptu koji je iz “Hrane i Vino” a autor je Vesna Taleska, ne piše koja veličina tepsije.Ja sam koristila 26cm prečnik,ispala mi je deblja nego njihova na slici i morala sam je peći 45 minuta i pekla sam je na 180*C.
Ova pita je podjednako lepa i kad je hladna ( meni je čak lepša hladna ).
Ako hoćete tanju pitu, pecite je u tepsiji od 30cm prečnika i podesite vreme pečenja prema vašoj rerni.
Prijatno!!!!
Gotovu pitu preokrenuti na tanjir,iseći je na komade i poslužiti uz neko fino belo vino ili jogurt.
Može vam biti nedeljni doručak ili večera ili poslužiti vaše goste.
U originalnom receptu koji je iz “Hrane i Vino” a autor je Vesna Taleska, ne piše koja veličina tepsije.Ja sam koristila 26cm prečnik,ispala mi je deblja nego njihova na slici i morala sam je peći 45 minuta i pekla sam je na 180*C.
Ova pita je podjednako lepa i kad je hladna ( meni je čak lepša hladna ).
Ako hoćete tanju pitu, pecite je u tepsiji od 30cm prečnika i podesite vreme pečenja prema vašoj rerni.
Prijatno!!!!
Tako je jednostavan recept a tako dobro izgleda, kao torta, a vidim, i presek govori više od reči...
ОдговориИзбришиHvala draga moja Zoko.
ОдговориИзбриши