недеља, 27. јануар 2013.

Irish coffee pralinice

Još jedne pralinice, za sve vas koji volite čokoladu. Uživajte u njima.


Sastojci za premazivanje:

250 g mlečne čokolade ili čokolade sa većim procentom kakao

Sastojci za punjenje:

40 ml slatke pavlake
1/4 kašičice instant kafe
70 g bele čokolade
30 ml viskija

Otopiti čokoladu na pari, mešajte da se malo prohladi i staviti u zamrzivač da se potpuno ohladi, vratite je i otopite još jednom.

Četkicom premazati kalup i staviti u zamrzivač na 5 minuta, izvaditi i premazati još jednom i vratiti u zamrzivač.

Dok je kalup u zamrzivaču, vi napravite fil.

Skuvati pavlaku sa kafom, čokoladu sitno iseckati i otopiti je u pavlaci sa kafom, mešajući.Ostaviti da se fil ohladi oko 30 minuta, umešati viski i sve ponovo izmešati i ostaviti da se ohladi do temperature od 25*C.

Staviti kremu u kuvarsku kesu za ukrašavanje torte na koju ste stavili nastavak koji je potpuno jednostavan i napuniti pralinice ali ne do vrha, ostaviti malo mesta.

Vratiti pralinice na hladno mesto, frižider ili zamrzivač i kad se stvorila “kožica” odozgore zagrejati ostatak čokolade,koju koristite i sipati odozgore da zatvorite pralinice.

Ostavite na hladnom mestu da se potpuno ohlade.

Pažljivo ih izvaditi iz kalupića i poslužiti.

Irish coffee pralinice

Prijatno!!!!!

Нема коментара:

Постави коментар