Još jedne pralinice, za sve vas koji volite čokoladu. Uživajte u njima.
Sastojci za premazivanje:
250 g mlečne čokolade ili čokolade sa većim procentom kakao
Sastojci za punjenje:
40 ml slatke pavlake
1/4 kašičice instant kafe
70 g bele čokolade
30 ml viskija
Sastojci za premazivanje:
250 g mlečne čokolade ili čokolade sa većim procentom kakao
Sastojci za punjenje:
40 ml slatke pavlake
1/4 kašičice instant kafe
70 g bele čokolade
30 ml viskija
Otopiti čokoladu na pari, mešajte da se malo prohladi i staviti u zamrzivač da se potpuno ohladi, vratite je i otopite još jednom.
Četkicom premazati kalup i staviti u zamrzivač na 5 minuta, izvaditi i premazati još jednom i vratiti u zamrzivač.
Dok je kalup u zamrzivaču, vi napravite fil.
Skuvati pavlaku sa kafom, čokoladu sitno iseckati i otopiti je u pavlaci sa kafom, mešajući.Ostaviti da se fil ohladi oko 30 minuta, umešati viski i sve ponovo izmešati i ostaviti da se ohladi do temperature od 25*C.
Staviti kremu u kuvarsku kesu za ukrašavanje torte na koju ste stavili nastavak koji je potpuno jednostavan i napuniti pralinice ali ne do vrha, ostaviti malo mesta.
Vratiti pralinice na hladno mesto, frižider ili zamrzivač i kad se stvorila “kožica” odozgore zagrejati ostatak čokolade,koju koristite i sipati odozgore da zatvorite pralinice.
Ostavite na hladnom mestu da se potpuno ohlade.
Pažljivo ih izvaditi iz kalupića i poslužiti.
Prijatno!!!!!
Četkicom premazati kalup i staviti u zamrzivač na 5 minuta, izvaditi i premazati još jednom i vratiti u zamrzivač.
Dok je kalup u zamrzivaču, vi napravite fil.
Skuvati pavlaku sa kafom, čokoladu sitno iseckati i otopiti je u pavlaci sa kafom, mešajući.Ostaviti da se fil ohladi oko 30 minuta, umešati viski i sve ponovo izmešati i ostaviti da se ohladi do temperature od 25*C.
Staviti kremu u kuvarsku kesu za ukrašavanje torte na koju ste stavili nastavak koji je potpuno jednostavan i napuniti pralinice ali ne do vrha, ostaviti malo mesta.
Vratiti pralinice na hladno mesto, frižider ili zamrzivač i kad se stvorila “kožica” odozgore zagrejati ostatak čokolade,koju koristite i sipati odozgore da zatvorite pralinice.
Ostavite na hladnom mestu da se potpuno ohlade.
Pažljivo ih izvaditi iz kalupića i poslužiti.
Prijatno!!!!!
Нема коментара:
Постави коментар