среда, 10. август 2016.

Layered Dip / Slojevit umak

Odlična umakalica za vas i vaše najdraže...meni je ovo idealno za roštilj,dok se meso peče, vi poslužite ovaj dip sa integralnim čipsom i hladnim pivom..


Sastojci:
250 ml omekšalog krem sira
125 ml kisele pavlake
65 ml majoneza
250 ml krupnije sečene salse
375 ml izrendane mozzarella sira
2 paradajza
1 zelena paprika
2 do 3 struka mladog luka
sitno iseckanog korijandera ili peršuna

Priprema:
U zdelu umutiti sa žicom, omekšali krem sira, majonez i kiselu pavlaku ( ovo se sve može napraviti i sa fat free proizvodima )
Sipati na dnu veće staklene zdele.

Paradajz ocediti od semenki i tečnosti i iseckati na sitnije kockice.
Papriku oprati,očistiti i iseći na sitnije kockice.
Mladi luk očistiti,oprati i iseći na sitnije kockice.
Sir izrendati na rende ( ako nemate mozzarella sir, koristite onaj koji imate )

Preko krem sira sipati salsu a preko salse izrendani sir, preko sira iseckan paradajz a preko paradajza iseckanu zelenu papriku, posuti sa sitno iseckanim mladim lukom i peršunom, ako ne volite korijander.

Dip se može napraviti najviše dva sata pre služenja i ostaviti ga u frižider, ili poslužiti ga odmah.
Recept preuzet iz Kraftove kuhinjice, sa nekim izmenama.


Prijatno!!!!

2 коментара: