Odlična umakalica za vas i vaše najdraže...meni je ovo idealno za roštilj,dok se meso peče, vi poslužite ovaj dip sa integralnim čipsom i hladnim pivom..
Sastojci:
250 ml omekšalog krem sira125 ml kisele pavlake
65 ml majoneza
250 ml krupnije sečene salse
375 ml izrendane mozzarella sira
2 paradajza
1 zelena paprika
2 do 3 struka mladog luka
sitno iseckanog korijandera ili peršuna
Priprema:
U zdelu umutiti sa žicom, omekšali krem sira, majonez i kiselu pavlaku ( ovo se sve može napraviti i sa fat free proizvodima )Sipati na dnu veće staklene zdele.
Papriku oprati,očistiti i iseći na sitnije kockice.
Mladi luk očistiti,oprati i iseći na sitnije kockice.
Sir izrendati na rende ( ako nemate mozzarella sir, koristite onaj koji imate )
Preko krem sira sipati salsu a preko salse izrendani sir, preko sira iseckan paradajz a preko paradajza iseckanu zelenu papriku, posuti sa sitno iseckanim mladim lukom i peršunom, ako ne volite korijander.
Dip se može napraviti najviše dva sata pre služenja i ostaviti ga u frižider, ili poslužiti ga odmah.
Recept preuzet iz Kraftove kuhinjice, sa nekim izmenama.
Recept preuzet iz Kraftove kuhinjice, sa nekim izmenama.
Prijatno!!!!
Вкусноооо....,а и безумно красиво!Поздрави :)
ОдговориИзбришиHvala, draga Milena i pozdrav za tebe.
Избриши