Idealan ručak, za koji vam ne treba više od 45 minuta da pripremite.
Sastojci:
6 karabataka
1 kašičica suvog začina za piletinu
pola kašičice bibera
1/4 kašičice crvene dimljene paprike
2 kašičice cajun začin za piletinu ili po ukusu
1 puna kašika ulja od semenki grožđa
1 glavica sitno iseckanog crnog luka
4 do 5 čena pasiranog belog luka
1 mali ljuti feferončić
po 1 manja žuta i crvena paprika babura
2 do 3 šargarepe, isečene na kolutove
200 g sečenih gljiva
150 do 200 ml pileće supe
seckanog peršuna ili sitno iseckanog mladog luka
6 karabataka
1 kašičica suvog začina za piletinu
pola kašičice bibera
1/4 kašičice crvene dimljene paprike
2 kašičice cajun začin za piletinu ili po ukusu
1 puna kašika ulja od semenki grožđa
1 glavica sitno iseckanog crnog luka
4 do 5 čena pasiranog belog luka
1 mali ljuti feferončić
po 1 manja žuta i crvena paprika babura
2 do 3 šargarepe, isečene na kolutove
200 g sečenih gljiva
150 do 200 ml pileće supe
seckanog peršuna ili sitno iseckanog mladog luka
Priprema:
Piletinu očistiti od viška masnoće ali nemnojte skidati kožicu.
Oprati i osušiti.U manju zdelicu izmešati začine; cajun začin ( koji sam ja zamenila sa montreal chicken začin, suvi začin za piletinu i biber...u sastojcima sam napisala dimljenu papriku, to ako u slučaju da nemate cajun ili montreal chicken začin, ali onda povećajte količinu suvog začina za piletinu )
Utrljati začine u piletinu i ostaviti u frižider, dok vi pripremite svo povrće.
U dublji i teži tiganj, koji može da se stavi u rernu, sipati ulje i zagrejati ga na jačoj temperaturi.
Staviti piletinu sa kožicom okrenutom prema dole i pržiti oko 2 minuta ili dok vam ne porumeni, okrenuti i drugu stranu te i nju prđžiti 2 minuta da i ta strana porumeni.Izvaditi piletinu iz tiganja, i odliti višak masnoće, ostaviti oko 1 do 2 kašike masnoće.
Dodati sitno iseckan crni luk,šargarepu isečenu na kolutove, pasirani beli luk, papriku isečenu na kockice, ljutu papriku isečenu na kolutiće i gljive ali svaki put, pre nego što dodate sledeće povrće pržiti po 1 minut povrće koje ste dodali u tiganj, posoliti i pobiberiti i pržiti ukupno oko 5 minuta, stalno mešajući da vam povrće samo porumeni.
Naliti sa pilećom supom i ostaviti da provri, kad provri, vratiti piletinu zajedno sa sokovima koje je meso ispustilo u tiganj sa kožicom okrenutom na gore i ostaviti da ponovo provri.
Isključiti donji grejač i uključiti gornji grejač i peći samo da porumeni ali pazite da vam ne izgori kožica.
Probati za začine i ako je šta potrebno, dodati.
Pripremljenu piletinu sipati na tanjir, zajedno sa povrćem i po želji, možete poslužiti sa pire krompirom ili pirinčem...kod nas je bila samo zelena salata kao prilog.
Pred služenje posuti sa sitno iseckanim peršunom ili mladim lukom.
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар