Idealan letnji vege ručak, uz koji možete da poslužite pečeno meso sa grila, nama nije bilo potrebno meso.
Sastojci:
6 struka mladog luka, sitno iseckan50 g sveže izrendanog parmezana
100 g izrendanog, lako topljivog sira
35 g brašna
3 čena sitno iseckanog belog luka
1 puna kašika sitno iseckanog peršuna
po ukusu so, biber, suvi začin
1 kašičica italijanskog začina ili majčina dušica, origano, bodsiljak
6 većih brašnjavih krompira ( yukon gold ) isečen na tanke kolutove
3 male žute tikvice, isečene na tanje kolutove
90 ml,može i manje maslinovog ulja
Priprema:
U veći zdelu staviti brašno,sitno iseckan madi luk ( ako ga nemate može i jedna manja glavica običnog luka ) beli luk, peršun, parmezan, suvi začin, so, biber, italijanski začin, izrendan lako topljivi sir koji vi volite i sve dobro izmešati da se sjedini.
Pekač, 20cm X 26cm ili sličnih veličina ( može i manji ali dublji pekač ) isprskati sprejom za pečenje ili premazati sa malo ulja.
Po dnu poređati trećinu krompira, da se krompir preklapa.Preliti sa kašikom maslinovog ulja svuda po krompiru i preko krompira posuti polovinu mase od sira
Preko toga ređati tikvice i preko tikvica preliti sa malo maslinovog ulja i posuti drugom polovinom mase od sira. ( ako hoćete možete napraviti i više slojeva, meni je ovako odgovaralo )
Kad ste završili, preeliti sa malo maslinovog ulja, posuti sa suvim začinom, biberom i italijanskim začinom.
Ako imate malo sira bez ikakvih dodataka, posuti preko, inače i ne mora.
Pokriti sa pek papirom preko krompira i preko staviti alu foliju i sve dobro ušuškati okolo.
Ako imate malo sira bez ikakvih dodataka, posuti preko, inače i ne mora.
Pokriti sa pek papirom preko krompira i preko staviti alu foliju i sve dobro ušuškati okolo.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 190°C oko 45 minuta.
Izvaditi iz rerne, skloniti foliju i pek papir, povećati temperaturu na 220°C i peći još desetak minuta ili dok vam ne porumeni odozgore.
lepo i baš, baš dekorativno
ОдговориИзбришиHvala Biljana i vrlo je ukusna i lagana..odlično kad hoćemo da se malo odmorimo od mesa. Topli pozdrav.
ИзбришиKrasno Zorice - bazična ideja koja se još može, po potrebi, željama i stanju u hladnjaku - dopunjavati
ОдговориИзбришиPredobro.
ОдговориИзбришиZorice, musaka vam je za cistu desetku! Kako ste je samo elegantno ukrasili.
ОдговориИзбришиSvima vam hvala.. Damira, draga moja, baš tako,,,,dodati šta se kome sviđa.
ОдговориИзбриши