недеља, 18. новембар 2018.

Rogač štanglice

Postan kolač za nadolazeći post, koji se ne peče a  je takođe idealno za osobe koji jedu raw food.



Šoljice su od 100 ml
3 šoljice mlevenog rogača, 3 šoljice mlevenih oraha, 2 šoljice šećera, 1 šoljica vode, 1 pakovanje srednje veličine oblande, džem od šipaka ili kajsija

Priprema:  Orahe samleti a po želji možete staviti 3 šoljice sitno mlevenih oraha i pola šoljice malo krupnije mlevenih.
U zdelu staviti orahe, mleveni rogač, šećer ( originalni recept su 3 šoljice, meni je to bilo mnogo, ali za vas, koji volite slađe možete staviti sve tri ) i šoljicu vode i viljuškom sve to sjedinite da dobijete kompaktnu masu, ako je potrebno dodati još kašiku vode.

Podeliti masu na 5 delova.
Uzeti jednu oblandu i krupnu stranu okrenuti prema vama, blago premazati džemom od šipka ili kajsije i naneti prvi deo fila i razmazati svuda preko oblande, preklopiti ravnom stranom oblande i opet da je odozgore krupni deo, premazati džemom i premazati masom od rogača i tako svih 5 oblandi.
Šestu oblandu premazati sa džemom i okrenuti je i prekriti fil koji ste premazali na 5 oblandu.
Staviti neki teži poslužavnik preko oblande i ostaviti na hladnom mestu da odstoje bar jedan dan pre nego što ih poslužite.

Što duže stoje, to su bolje.
Seći na štanglice ili kockice i staviti na tacni sa ostalim kolačima.


Prijatno!!!

Нема коментара:

Постави коментар