понедељак, 9. септембар 2019.

Tikvica i kukuruz za doručak

Znam da na našem području kukuruz se koristi samo kao skuvan ili ispečen, da se ne koristi u raznoraznim jelima i salatama, e pa sad, probajte ga i na ovaj način, možda vam se i dopadne..


Sastojci: 1 do 2 kašike maslinovog ulja, 1 mala glavica crnog luka, 1 manja žuta ili zelena tikvica,  1 koren kukuruza, 2 čena belog luka, sok od limete, so i biber po ukusu, 1 do 2 jajeta po osobi

Priprema:  U veći tiganj sipati i zagrejati ulje, dodati sitno iseckan crni luk i pržite dok luk ne omekša i postane staklast.
Kukuruz očistiti i nožem skinuti zrnca sa klipa,
Tikvicu očistiti ali je nemojte ljuštiti, oprati i iseckati na sitne kockice. Za kontrast boja na tanjiru lepše je imati zelenu tikvicu, ali ja je nisam imala pa sam koristila žutu.

Dodati u tiganj kukuruz, tikvicu i sitno iseckan beli luk i pržiti samo dok tikvica ne omekša, povremeno promešajte.
Posoliti i pobiberiti po ukusu i napraviti onoliko udubljenja koliko ćete jaja ispržiti. Razbiti po jedno jaje u svako udubljenje, blago posoliti i pobiberiti, poklopiti, smanjiti temperaturu i pržiti jaja u pari dok ne postignete onako kako volite da vam je jaje prženo.
Mi volimo da je jaje rovito.

Poslužiti toplo uz dodatak ajvara ili sa paradajz salatom, posuto sa seckanim peršunom ili korijanderom


Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар