петак, 27. септембар 2019.

Špagete sa sojinim bobicama ( edemame ) i peršunom

Sojine bobice ( ne znam kako da prevedem edemame na srpski, ako neko zna neka napiše, promeniću ovo bobice ) sam otkrila u japanskom restoranu i baš ih volim i do skoro ih nisam videla u prodavnici da ih prodaju, od kad sam ih otkrila koristim ih vrlo često.


Sastojci:  300 g paste po vašem izboru, 2 čena belog luka, 3 do 4 kašike, može i više peršuna, 2 kašike maslinovog ulja, 150 g edemame / sojinih bobica, 25 g sveže izrendanog parmezana ili posnog kačkavalja, po ukusu tucana paprika

Priprema:  U veću šerpu sipati vodu i pustiti da provre i u provrelu vodu sipati sojine bobice / edemame i kuvati ih samo 2 minuta, izvaditi rešetkastom kašikom i staviti ih u hladnu vodu da zaustavite proces kuvanja, sipati u đevđir i ostaviti da se ocedi.
U tu istu vodu,kad ponovo provri, dodati kašičicu soli i spustiti pastu, po vašem izboru, da se kuva.
Ja sam koristila pastu koja je napravljena od kinoe i braon pirinča ( takvu sam trenutno imala u kući i htela sam da je potrošim )
Kuvati po uputstvu proizvođača ali nemojte da je prekuvate.
Ocedite od vode u kojoj se pasta kuvala i sačuvati 125 ml od te vode.

Dok se pasta kuva, očistiti beli luk i iseckati ga krupnije, staviti u multi praktik i samleti, dodati listiće peršuna te i njih samleti zajedno sa belim lukom.
Kroz grlo multipraktika dodati 2 kašike maslinovog ulja i sjediniti sve zajedno.
Isipati u veću zdelu, dodati vodu u kojoj se pasta kuvala i edemame i promešati sve zajedno.
Posoliti i pobiberiti.

Skuvanu i oceđenu pastu dodati u zdelu sa edemame i peršunom, izmešati sve zajedno da se sjedini i po želji posuti parmezanom i poslužiti toplo.
Ja nisam imala postan kačkavalj te sam umesto parmezana posula sa ljutom tucanom paprikom.
Ako nemate sojine bobice / edemame, možete da koristite grašak.
Ja sam moje sojine bobice kuvala samo 2 minuta jer su smrznute, ako koristite sveže, kuvajte duže, bar 5 minuta.


Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар