уторак, 24. септембар 2019.

Letnja salata

Pošto je meni sreda i petak posni dani ja ovo jelo jedem kao kompletan obrok a mužu je bio prilog uz krmenadlu pečenu na roštilju.


Sastojci:  1 veća konzerva mešanog pasulja ( bean medley ) ili leblebija / slanutak, 1 manja glavica ljubičastog luka, 2 korena kukuruza, 10 cherry paradajza, 100 g edemame ( svežih sojinih bobica ), 3 čena sitno iseckanog belog luka, po ukusu sok i korica od limuna, 2 pune kašike belo balsamico sirće, 2 kašike sitno iseckanog peršuna, 1 puna kašika krupnije seckanog bosiljka, 3 pune kašike maslinovog ulja, po ukusu so i sveže samleven biber

Priprema:  Kukuruz ispeći na roštilju.
Edemame ( sveže sojine bobice ) skuvati 3 minuta u provreloj i posoljenoj vodi, isprati pod mlazom hladne vode i ostaviti da se ocedi.
Ja sam koristila konzervu raznih pasulja, vi ako nemate, možete da koristite leblebije / slanutak.
Isprati pod mlazom hladne vode i ostaviti da se ocedi.
Ako želite, možete i skuvati leblebije i višak zamrznuti do neke sledeće upotrebe.

U veću zdelu staviti ispečen kukuruz ( ispeći na roštilju, ohladiti i nožem skinuti zrnca sa korena )
Dodati skuvane i oceđene bobice soje, oceđen pasulj ili leblebije, isečen ljubičasti luk, iseckan beli luk,sitno iseckan peršun i krupnije sečen bosiljak, isečen na četvrtine cherry paradajz.

U zdelu sipati maslinovo ulje, belo balsamico sirće ( ako ga nemate možete koristiti jabukovo sirće, ali dodati kašičicu meda ) so,biber i sok i koricu od pola limuna, ili po ukusu, sve umutiti i preliti preko salate, sve pažljivo izmešati, pokriti providnom folijom i ostaviti pola sata da se ukusi sjedine.
Poslužiti rashlađeno.


a uz to i dobar domaći hleb...


Prijatno!!!!

4 коментара:

  1. Одговори
    1. Hvala Nadežda...kod nas ovih dana užasne vrućine, ali to će trajati samo nekoliko dana. Da, u pravu si, leto je je gotovo, ali ova salata / obrok se uvek može jesti i zimi i leti. Topli pozdrav i hvala na poseti.

      Избриши