четвртак, 12. новембар 2020.

Slana carska pita

Bojim se da ćemo posle ove izolacije, ako potraje, morat na neke "teške" dijete, jer ovih dana ne znamo šta ćemo sa sobom.

Ja se "branim" tako što idemo u šetnje dva puta na dan, ali u zadnjih nekoliko dana je počela da mi se javlja neka alergija, koju nikad do sada nisam imala, čim izadjem napolje, noc počne da reaguje i oči me štipaju, proveriću još danas, pa ako je to to, onda mi nema izlaska dok ne odem da kupim neke pilule za alergiju, drugi način "branjenja" je čitanje knjiga. Čitala sam ja i ranije, ali ovo mi je baš sada dobro došlo. Hvala bogu što su me prijateljice snabdele knjigama pre ove izolacije, jer biblioteke su nam zatvorene, kao što je i sve ostalo zatvoreno.

Ovo je jedna vrsta carske pite, nama se jako dopala, možda će i vama.


Sastojci:  300 g brašna, 270 ml toplog mleka, 5 kašika maslinovog ulja, 150 g šunke ili kranjske kobasice, isečene na kockice, 100 g provolone sira isečenog na kockice, 50 g izrendanog parmezana, 3 jaja, 1 kesica praška za pecivo, 1/4 kašičice krupno samlevenog bibera, soli po ukusu, susam ili semenke po ukusu, 2 kašike krupno isečenog peršuna

Priprema:  U zdelu staviti jaja, sveže izrendan parmezan sir, mleko i umutiti sve zajedno da se sjedini.
Brašno prosejati zajedno sa praškom za pecivo i dodati u zdelu sa mlekom, sjediniti, dodati isečen sir na kockice, ( ko nema ovaj sir neka zameni sa feta sirom ali onim koji se teže topi ) šunku ili kranjsku kobasicu, krupnije isečen peršun, so i krupnije samleven biber i sjediniti sve zajedno.

Kalup za hleb ili kuglof poprskati sprejom za pečenje i sipati, poravnjati odozgore i posuti susamom ili semenkama koje vi volite.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 175°C oko 40 do 45 minuta, ali ipak probajte čačkalicom u sredini testa da li vam je pečen.

Pečenu piti pažljivo izvaditi iz kalupa, ostaviti na žici da se ohladi.
Seći i poslužiti uz jogurt ili salatu po vašem izboru.
Pita je odlična i sledećeg dana.


Prijatno!!!

Нема коментара:

Постави коментар