Ovaj recept za knedle je još iz 2011 godine i ja sam totalno zaboravila na njega...kad sam prvi put videla ovaj recept, bila sam skeptična, ali sam ga ipak isprobala je ja volim da probam nove ukusu, i nas je oduševio mladi sir u knedlama...probajte i vi, možda vam se i dopadne.
Priprema: U veći tiganj staviti ulje ili neslani puter, zagrejati na osrednjoj temperaturi, dodati hlebne mrvice i pržiti ih, stalno mešajući, da vam ne izgori, dok ne dobijete zlatno žute mrvice. Ostaviti na stranu, da se ohlade, dodati po želji šta hoćete. Ja sam stavila šećer, cimet i malo mlevenih oraha.
U blender staviti mladi sir i jaja i izmikstati da dobijete glatku masu. Sipati u vanglicu pa dodati šećer, brašno, griz i vanilin šećer i dobro sjediniti testo.Ako ne želite sir i jaja ne morate stavljati u blendern ali onda ćete imati masu u kojoj ima gromuljice sira. Ja sam tako pravila prvi put a sad sam htela da probam na ovaj način da izbegnem te mrvice sira. Ostaviti na stranu, da odstoji.
U blender staviti mladi sir i jaja i izmikstati da dobijete glatku masu. Sipati u vanglicu pa dodati šećer, brašno, griz i vanilin šećer i dobro sjediniti testo.Ako ne želite sir i jaja ne morate stavljati u blendern ali onda ćete imati masu u kojoj ima gromuljice sira. Ja sam tako pravila prvi put a sad sam htela da probam na ovaj način da izbegnem te mrvice sira. Ostaviti na stranu, da odstoji.
Trešnje oprati, osušiti i očistiti od koštica i peteljki.
Od testa kidati po malo, raspljeskati na dlanu, u sredinu staviti jednu trešnju i sve lepo testom zatvoriti okolo trešnje,praviti lopte sa vašim dlanovima i stavljati ih na tanjir. Ja sam moje testo merila da je po 25 g svaki deo. Ako vam je testo premekano, pomozite se sa malo brašna.
Rešetkastom kašikom izvaditi ih,dobro ocediti, stavljati ih u pripremljenu smesu od mrvica. Dobro ih pokriti sa proprženim mrvicama i poslužiti.
Prijatno sam iznenađena ukusom ovih knedli, probajte ih i vi.
Ja sam koristila kremastu rikotu jer ovde nemam mladi sir.
Prijatno!!!
Нема коментара:
Постави коментар