Sastojci: 1 veća muškatna tikva, 50 ml maslinovog ulja, po ukusu morska so i sveže samleven biber, pola kašičice dimljene paprike, 2 do 3 čena pasiranog belog luka, 10 g tostiranih pinjola, 10 g tostiranih semenki suncokreta, 1 do 2 pune kašike sitno iseckanog peršuna i bosiljka
Priprema: Tikvu oprati, oljuštiti i očistiti od semenki.
Iseći na veće kockice, preliti sa maslinovim uljem,posoliti, pobiberiti i posuti sa mlevenom dimljenom paprikom i isipati na pleh, prekriven pek papirom ali da ne bude na gomili, nego rasporediti svuda po plehu.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta ili dok vam tikva ne omekša i onda isključiti donji grejač i uključiti samo gornji grejač da tikva porumeni.
Iseći na veće kockice, preliti sa maslinovim uljem,posoliti, pobiberiti i posuti sa mlevenom dimljenom paprikom i isipati na pleh, prekriven pek papirom ali da ne bude na gomili, nego rasporediti svuda po plehu.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta ili dok vam tikva ne omekša i onda isključiti donji grejač i uključiti samo gornji grejač da tikva porumeni.
Dok se tikva peče, istostirati pinjole i semenke suncokreta i kad se malo prohlade, grubo ih iseći.
Peršun i bosiljak sitno iseckati a beli luk ispasirati ili sitno iseckati.Sve to staviti u jednu veću zdelu.
Ispečenu tikvu,zajedno sa uljem, sipati u zdelu gde su pinjoli i vrlo pažljivo promešati sve zajedno.
Ostaviti da odstoji najmanje desetak minuta da se ukusi sjedine.Poslužiti toplo a može se jesti i sobne temperature.
Prijatno!!
Нема коментара:
Постави коментар