Sastojci za salatu: 1 glavica karfiola, 75 g iseckanih maslinki, 200 g paprike iz turšije, 1 crvena paprika, 1 manja glavica ljubičastog luka, 2 do 3 rotkvice, 2 pune kašike sitno sečenog peršuna
Priprema: Karfiol očistiti, oprati i iseckati na sitne komadiće. Ako kojim slučajem ne volite svež karfiol onda ga vrlo kratko skuvati na pari. Mi volimo da ga jedemo svež karfiol jer je hrskav i blagog ukusa.
Sastojke za preliv ( po želji u preliv se mogu dodati i 2 kašike sveže izrendanog parmezana, ja nisam jer mi je trebala posna salata ) sipati u zdelu i umutiti viljuškom.
Italijanski začin se može kupiti gotov ili ga sami napravite ovako.
Preliti preko karfiola i izmešajte, pokriti sa providnom folijom i ostavti najmanje pola sata u frižider da se ukusi sjedine.
Salatu poslužiti uz meso, ribu ili kao samostalni obrok.
Svi vasi recepti su jednostavno simfonija za oci a verujem i za nepce. Ovo definitivno pravim. Puno hvala. Jos imamo dzem od sljiva sa farme gde ste me prosle godine poslali, iako sam i ove godine pravila ali sam kupila na Highland Farm kao proslih godina. Medjutim, vase su bas bile za pekmez. Za iducu godinu moram da trazim :))
ОдговориИзбришиImajte lep zimski dan