Sastojci: oko kg do 1.25 kg pileća krilca, 20 ml ulja, 1 kašičica dimljene crvene paprike, 1 kašičica mlevenog cumina, 1/4 kašičice cimeta, 1/4 kašičice mlevenog đumbira, 1/4 kašičice ili po ukusu, ljute mlevene paprike, 1/4 kašičice kurkume, pola kašičice soli, 1/4 kašičice bibera
Sastojci za umak od jogurta: 250 ml gustog jogurta, 30 ml sveže isceđenog soka od limuna, 1 puna kašika sitno iseckane nane / mente, 1 kašika sitno iseckanog korijandera, 2 kašike meda, ili po ukusu, po ukusu so i biber
Priprema: Krilca očistiti od onih malih krilca na kraju, viška kožice i masnoće, oprati ih i osušiti.
U veću zdelu staviti osušena krilca, preliti sa uljem i dobro ih izmešati da se ulje obavije oko mesa.U posebnu zdelicu sipati sve začine i izmešati ih kašičicom da se sjedine.
Sipati začine preko krilca i ponovo ih izmešati da se začini ravnomerno rasporede po krilcima.Sve sastojke staviti u zdelu i izmešati, ako je potrebno, dodati još soli i bibera.
Krilca možete poslužiti sa domaćim pomfritom ili šta vi već volite i hladnim pivom.
Prijatno!!!
Нема коментара:
Постави коментар