Sastojci: 320 g brašna, 10 g prša za pecivo, 2 g sode bikarbone ( 1/2 kašičice ), pola kašičice cimeta, pola kašičice mlevenog morskog oraha ( nutmeg ), 1/4 kašičice mlevenog klinčića, 250 ml pirea od jabuka ( kod mene je bilo oko 280 g ), 2 L jaja, 100 g šećera, 25 ml ulja, 1 / 2 kašičice vanile, 60 ml sok od jabuka, 65 ml mleka, 1 veća jabuka, ulje za prženje
Priprema: Brašno, cimet, klinčić,muškastni orah i prašak za pecivo prosejati zajedno i staviti u veću zdelu.
Jaja umutiti sa šećerom,vanilom i uljem.
Pire od jabuka izmešati sa sodom bikarbonom.
Mleko i sok od jabuka izmešati zajedno.
U prosejano brašno dodati umućena jaja, pire od jabuka i izmešati i na kraju dodati mleko i sok od jabuka i sjediniti sve zajedno.
Trebate dobiti gustu masu u koju ćete dodati jednu jabuku, koju ste očistili i isekli na sitne kockice.
Jaja umutiti sa šećerom,vanilom i uljem.
Pire od jabuka izmešati sa sodom bikarbonom.
Mleko i sok od jabuka izmešati zajedno.
U prosejano brašno dodati umućena jaja, pire od jabuka i izmešati i na kraju dodati mleko i sok od jabuka i sjediniti sve zajedno.
Trebate dobiti gustu masu u koju ćete dodati jednu jabuku, koju ste očistili i isekli na sitne kockice.
Masu sipati kašičicom, ja sam koristila onu najmanju kašičicu za sladoled, prethodno je zamočite u toplo ulje i onda sa njom vadite masu i spuštajte u zagrejano ulje.
Pržiti ih dok jedna strana ne porumeni, neki će se okrenuti sami, neke morate vi da okrenete i gledajte da ih pravite što manje, jer će bolje da vam se isprže.
Ispržene uštipke stavljati na papir da upije višak masnoće i po želji,posuti ih prah šećerom zamirisan vanilom ili ih uvaljati u šećer pomešan sa cimetom.
Poslužiti ih tople.Nama su bile još bolje sledećeg dana i od ove količine ćete dobiti oko 40 uštipaka, u zavisnosti od veličine koje ih pravite.
Ovi uštipci nisu šuplji i flafasti kao što su sa kvascem, ali su izuzetno ukusni i nama su se baš dopali.
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар