недеља, 9. јул 2023.

Prženi kupus sa šunkom i pastom (Haluski)

Moja mama je pravila nešto na ovaj način, ali bez mesa i sa kiselim kupusom i koliko se sećam, mi smo to zvali, flekice sa kupusom.


Sastojci: cup = 250 ml
2 1/2 cups iseckane šunke, 2 cups isečenog na kockice, crnog luka, 1 do 2 čena pasiranog belog luka, oko 700 g isečenog kupusa na kockice, 1 1/2 kašičice ili po ukusu, soli, 1 kašičica maslinovog ulja, 120 g putera, 1 kašika mlevenog crnog bibera, pola kašičice belog bibera, 250 g paste pravljene sa jajima

Priprema: U veći i dublji tiganj staviti 45 g putera, otopiti i dodati sitno iseckanu šunku i pržiti nekoliko minuta da porumeni.
Umesto šunke možete da koristiti i neku lepu kobasicu, pančetu ili šta već volite od dimljenog mesa, jer od tog dimljenog mesa će vam zavisiti ukus celog jela.

Dodati još 30 g putera u tiganj, dodati iseckan crni luk i beli luk i ispržiti još nekoliko minuta da luk omekša.
Dodati iseckan kupus, so,obe vrste bibera, izmešati, smanjiti temperaturu, poklopiti i dinstati kupus oko desetak minuta.
Dok se kupus dinsta, skuvati pastu po uputstvu proizvođača i ocediti.


Kad je kupus omekšao, dodati skuvanu pastu, dodati ostatak putera, sve dobro izmešati i pržiti još 2 minuta.
Poslužiti toplo, sa malo posutog peršuna i tucane ljute paprike.


Prijatno!!!!!

Нема коментара:

Постави коментар