Sastojci: 1 konzerva od 480 g nauta / slanutka, 2 kašike maslinovog ulja, 1 mala glavica ljubičastog luka, 3 čena sitno iseckanog belog luka, 75 g skuvane orzo paste, sok od 1 manjeg limuna, 2 pune šake baby spanaća, po ukusu so, biber, ljuta tucana paprika, 100 g feta sir
Priprema: Naut možete da skuvate ili da koristite iz konzerve.
Ja sam koristila iz konzerve, ocediti, isprati hladnom vodom i koliko možete skinuti opnu sa nauta.
Ostaviti da se ocedi.
Ja sam koristila iz konzerve, ocediti, isprati hladnom vodom i koliko možete skinuti opnu sa nauta.
Ostaviti da se ocedi.
Dodati orzo pastu, oceđen naut, spanać, koji ste prethodno očistili, oprali,ocedili od viška vode i limunov sok i dinstati sve zajedno dok spanać ne uvene a naut i pasta se zagreju.
Na kraju posoliti, pobiberiti i dodati tucanu ljutu papriku, promešajte i poslužite toplo posuto sa izmevljenim feta sirom, uz kolutove limuna.
Prijatno!!!
Нема коментара:
Постави коментар