Meni su ovakve salate, koje su kompletan obrok odlične za letnje vrućine, a vi, ako volite ovakve salate koje su ustvari kompletan obrok, probajte, možda vam se i dopadne.
Sastojci: 250 g sitnog grape paradajza, konzerva od 540 ml nauta / slanutka, 1 veći ili 2 manja krastavca, 2 velika ili 3 manja avocada, pola glavice ljubičastog luka, 100 g feta sir, 2 pune kašike sito iseckanog peršuna
Sastojci za preliv: 50 ml maslinovog ulja, 50 ml limunovog soka, 1 puna kašičica dijon senfa, 2 čena pasiranog belog luka, 1/4 kašičice soli ili po ukusu, 1 puna kašika sitno iseckanog bosiljka, 3/4 kašičice suvog oregana
Priprema: U jednu veću zdelicu sipati maslinovo ulje, limunov sok, senf, oregano, so, pasirani beli luk, sitno iseckan bosiljak i sve umutiti zajedno.Ostaviti na stranu.Paradajz i krastavac oprati.
Za ovu salatu vam je najbolje koristiti sitan paradajz, ovde ga zovu grape, što znači grožđe, iseći na polovine.
Krastavac oljuštiti i iseći na 4 dela i svaki deo iseći na polumesece.
Ja sam koristila neki sitan krastavac i stavila sam 3 komada i nisam ga ljuštila, jer je mlad.
Naut / slanutak ocediti od vode u kom je bio u konzervi i isprati pod mlazom hladne vode ili, možete skuvati a kuva se isto kao pasulj.
Obavezno ga potopiti noć pre, na taj način će vam se mnogo brže skuvati i možete skuvati veću količinu pa višak podelite u kesice i zamrznuti.
Ljubičasti luk iseći na kocke i sve to staviti u veću zdelu.
Avokado iseći na pola, izvaditi košticu i iseći na još pola i iseći na polumesece.
Na kraju dodati feta sir i sitno iseckan peršun.
Izmešati prethodno pripremljen preliv, preliti preko salate, vrlo nežno izmešati i poslužiti odmah.
Prijatno!!!
Нема коментара:
Постави коментар