Sastojci: 1 osrednje veličine plavi patlidžan, 2 veće crvene babure, 1 glavica ljubičastog luka, 2-4 čena belog luka, 65 ml dobrog maslinovog ulja, 2 kašike pire od paradajza, 1-2 kašičice soli, 1/4 kašičice sveže mlevenog bibera
Priprema: Plavi patlidžan oprati i oljuštiti mu koricu ( ja nisam),papriku očistiti od semenke i membrane ( ako volite malo ljuto, dodati i jednu ljutu papričicu), luk očistiti i svo povrće iseći na kocke veličine oko 3cm.
Svo isečeno povrće staviti u činiju, dodati so, biber,maslinovo ulje i beli luk,sve dobro izmešati da vam povrće bude svuda utopljeno u ulje.
Rernu zagrejati na 200*C ,povrće isipati na pleh, koji ste postavili papirom za pečenje, pa ga poravnjati da vam sve bude u jednom redu. Peći oko 45 minuta i tokom pećenja promešati jednom. Posle pečenja povrće će vam biti zlatno braon ( pazite da ga ne pregorite) i mekano.Ostaviti da se prohladi.
Staviti svo povrće u multipraktik i izmiksati ga vrlo malo,dodati pire od paradajza i izmiksati ga onoliko koliko vi volite, ako volite komadiće povrća u dipu, ostavite a ako ne, onda ga izmiksati da vam bude veoma gladak
Dip može da bude poslužen sobne temperature ili možete ga ostaviti nekoliko dana u frižideru. Pre posluženja preliti sa malo maslinovog ulja.
Prijatno!!!
Svo isečeno povrće staviti u činiju, dodati so, biber,maslinovo ulje i beli luk,sve dobro izmešati da vam povrće bude svuda utopljeno u ulje.
Rernu zagrejati na 200*C ,povrće isipati na pleh, koji ste postavili papirom za pečenje, pa ga poravnjati da vam sve bude u jednom redu. Peći oko 45 minuta i tokom pećenja promešati jednom. Posle pečenja povrće će vam biti zlatno braon ( pazite da ga ne pregorite) i mekano.Ostaviti da se prohladi.
Staviti svo povrće u multipraktik i izmiksati ga vrlo malo,dodati pire od paradajza i izmiksati ga onoliko koliko vi volite, ako volite komadiće povrća u dipu, ostavite a ako ne, onda ga izmiksati da vam bude veoma gladak
Dip može da bude poslužen sobne temperature ili možete ga ostaviti nekoliko dana u frižideru. Pre posluženja preliti sa malo maslinovog ulja.
Prijatno!!!
Нема коментара:
Постави коментар