недеља, 30. јул 2023.

Dip od plavog patlidžana

Još jedan fini dip od plavog patlidžana, koji možete poslužiti uz neke krakere, pita hleb ili kukuriznim čipsom,može vam biti i lagana večera sa parčetom prepečenog hleba.

na
Sastojci: 1 osrednje veličine plavi patlidžan, 2 veće crvene babure, 1 glavica ljubičastog luka, 2-4 čena belog luka, 65 ml dobrog maslinovog ulja, 2 kašike pire od paradajza, 1-2 kašičice soli, 1/4 kašičice sveže mlevenog bibera

Priprema: Plavi patlidžan oprati i oljuštiti mu koricu ( ja nisam),papriku očistiti od semenke i membrane ( ako volite malo ljuto, dodati i jednu ljutu papričicu), luk očistiti i svo povrće iseći na kocke veličine oko 3cm.

Svo isečeno povrće staviti u činiju, dodati so, biber,maslinovo ulje i beli luk,sve dobro izmešati da vam povrće bude svuda utopljeno u ulje.

Rernu zagrejati na 200*C ,povrće isipati na pleh, koji ste postavili papirom za pečenje, pa ga poravnjati da vam sve bude u jednom redu. Peći oko 45 minuta i tokom pećenja promešati jednom. Posle pečenja povrće će vam biti zlatno braon ( pazite da ga ne pregorite) i mekano.Ostaviti da se prohladi.

Staviti svo povrće u multipraktik i izmiksati ga vrlo malo,dodati pire od paradajza i izmiksati ga onoliko koliko vi volite, ako volite komadiće povrća u dipu, ostavite a ako ne, onda ga izmiksati da vam bude veoma gladak

Dip može da bude poslužen sobne temperature ili možete ga ostaviti nekoliko dana u frižideru. Pre posluženja preliti sa malo maslinovog ulja.

Prijatno!!!

Нема коментара:

Постави коментар