Sastojci za serviranje: kockice leda, kolutovi limuna, sveže trešnje, listovi bosiljka
Priprema: U manju šerpu staviti vodu, šećer, trešnje i listove bosiljka.
Kuvati dok trešnje ne omekšaju i onda sa onom spravicom sa kojom gnječite krompir za pire, ispritiskati trešnje u šerpi, da ispuste boju i sok.
Kuvati dok se sav šećer ne otopi i sirup ne ođpočne polako da se zgušnjava.
Kuvati dok trešnje ne omekšaju i onda sa onom spravicom sa kojom gnječite krompir za pire, ispritiskati trešnje u šerpi, da ispuste boju i sok.
Kuvati dok se sav šećer ne otopi i sirup ne ođpočne polako da se zgušnjava.
Procediti sirup i kašikom ili varjačom ispritiskati trešnje da što više soka / sirupa isceditie iz njih.
U sirup dodati sok od limete, ostaviti da se ohladi i ohlađeno staviti u frižider da se dobro rashladi.Očistiti sveže trešnje od koštica.
U čaše, iz koji ćete poslužiti limunadu, staviti nekoliko trešanja, malo ih pritisnite sa kašikom, dodati listove bosiljka,kockice leda, kolutove limuna i sipati oko 50 ml sirupa od trešanja u svaku čašu ( količina sirupa zavisi od veličine čaše ) i vrlo polako sipati dobro rashlađenu mineralnu ili običnu vodu.
Ukrasiti sa kolutovima limuna, svežim bosiljkom i poslužiti odmah.
Нема коментара:
Постави коментар