понедељак, 26. мај 2014.

Pečeni pomfrit od tikvica

Jako volim pomfrit ali ga ne jedem tako često...sasvim slučajno videh ovaj recept, koji mi se jako dopao. Veoma je lako napraviti ovaj ukusni pomfrit.



Sastojci:

4 mlade tikvice
so
brašno
4 do 5 kašika izrendanog Parmesan sira
biber po ukusu

Priprema:

Tikvice oprati i odseći im dršku i kraj i iseči prvo na pola pa onda na tanje trakice. Staviti ih u cediljku, posoliti i ostaviti nekoliko sati da se iscedi voda, koje će one ispustiti. 
Ako nisu dovoljno ispustile vodu, neće biti hrskave kad se ispeku.

Oceđene tikvice osušiti kuhinjskim papirom ili krpom za sudove.

 U veću kesu staviti oceđene i osušene tikvice, posuti ih sa brašnom i dobro protresti kesu da se brašno obavije oko tikvica ( ja sam stavila previše brašna, dovoljna je samo kašika-dve ) istresti tikvice od viška brašna i staviti ih na pleh, koji ste postavili pek papirom. Posuti ih sa izrendanim parmezanom, pobiberiti po ukusu i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200*C dok vam ne porumeni u pola pečenja ih okrenuti da i druga strana porumeni, to je oko 40 minuta.

Sledeći put ću umesto brašna staviti panko mrvice, da vidim razliku.

Prohladiti i poslužiti sa kečapom ili bez. Meni je to bila večera.

Prijatno!!!!

9 коментара:

  1. Ja sad vidim da ovde nema tvog komentara, greškom sam ja izbrisala, jer sam htela da izbrišem onaj tvoj prvi komentar, koji si ti izbrisala i odoše oba. Molim te, izvini. Meni su se jako dopao ovako pečen pomfrit, samo pazi da ne staviš previše brašna, kao ja,ali i pored toga su bile jako ukusne. Od srca ti hvala.

    ОдговориИзбриши
  2. Ovo me podseti na moj krompir koji sam ja pravila ne sa panko ali sa domaćim mrvicama i bio je super.Odlišna ideja svakako

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma jedva čekam da ih ponovo napravim da sklonim ovu sliku...puna je brašna. Hvala ti punoooo:)))

      Избриши
  3. Ovo je baš dobra ideja. Kad krene sezona tikvica, ovakvi recepti su dobrodošli... :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mi tikvice obožavamo a ovo je samo jedan od načina kako ih pripremiti. Pozdrav draga Miki:))

      Избриши
  4. Drugačiji način pripremanja meni omiljenih tikvica.

    ОдговориИзбриши
  5. Nešto slično sam radila i kako volim tikvice i pomfrit je dobro prošao, probati ću ga i na ovaj tvoj način, tikvice su baš zahvalna namirnica !

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Od njih se sve i svašta može napraviti, od slatkih do slanih jela, pita i kolača a leti ih ima u izobilju

      Избриши