Jedna brza a veoma ukusna torta / kolač sa keksom
Sastojci:
400 ml slatke pavlake
500 ml mleka
100 g šećera
2 pudinga od vanile
250 g kisele pavlake
250 g smrvljenog ananasa iz konzerve
oko 30 do 40 komada turskog, običnog pti ber ili graham, keksa ( graham treba oko 24 do 30 )
4 osrednjih banana
sok od limuna
150 g borovnica
za dekoraciju:
desetak jagoda
1 banana
čokoladni sirup
Priprema:
Staviti 400 ml mleka sa šećerom da se kuva a u ostatak razmutiti puding od vanile i kad počne da vri polako sipati razmućen puding,sytalno mešajući.
Kuvati dok se ne zgusne.
Staviti providnu foliju preko pudinga ( da se ne stvori korica ) i ostaviti da se potpuno ohladi.
Za to vreme dobro ocediti ananas iz konzerve i pripremiti banane, koje čete iseći na kolutove,poprskati sa limunovim sokom da ne pocrne.
Umutiti slatku pavlaku i umutiti zajedno sa potpuno hladnim pudingom,tako što ćete dodavati po malo pudinga u umućen šlag da nemate onih belih grudvica od šlaga ) dodati kiselu pavlaku i sve zajedno umešati, dodati oceđen ananas.Podeliti na 5 podjednakih delova.
U kalup, veličine 20cm X 20cm staviti jedan red keksa, ( ja sam koristila turski keks a vi možete koji god volite, može i sa piškotama ) bez ikakvog umakanja u sok ili mleko i premazati sa petinom fila, staviti četvrtinu od ukupne količine banana i pobacati malo borovnica.,preko opet staviti red keksa, onda fil,banane i borovnice i tako uradite još dva puta. Kad ste završili sa četvrtim redom fila stavite preko keks a peti deo fila pokriti sa providnom folijom i ostaviti u frižider. Prekriti tortu sa providnom folijom i ostaviti u frižider preko noći.
Pre služenja premazati sa petim delom fila, iseći bananu i pobacati po filu, oprane i očišćene jagode takođe pobacati po filu i preliti sa čokoladnim sirupom.
Po želji tortu možete premazati sa umućenim šlagom, ali mislim da nema potrebe.
Služi se iz kalupa, ja sam mogla da moju tortu izvadim iz kalupa jer joj se vadi dno.
Prijatno!!!!!
Da ne zaboravimo,pomozimo koliko možemo
I love it! And... Check here, Zoki, yuor cakes look almost the same. ;)
ОдговориИзбришиhttp://kulinarenelixir.blogspot.com/2014/05/blog-post_4521.html
Hugs, my friend! :)
Gery, you are right, cakes are almost same, this cakes are so easy to make. My recipe is coming from American cook book "Taste of Home" Cakes with out baking, but I made it my way... Thank you my dear friend. Love you and hugs and kisses:))
ИзбришиI was just surprised how you both have done so similar cakes and showed them at the same time. Your one is fantastic, I'm sure! :)
ИзбришиI guess it was coincidence.Thanks again.
ИзбришиMnogo dooobro.Mada je zima ovde prosto me mami!
ОдговориИзбришиOco može da se jede uvek i zimi i leti.Topli pozdrav za vas dve.
ИзбришиPrava poslastica posebno za ljetne dane, volim slastice u ovakvim kombinacijama, baš za fino se zasladiti !
ОдговориИзбришиHvala, draga moja Branka...meni je fino što ne mora puno da se ukrašava.
Избриши