среда, 07. мај 2014.

Preliv od banana i suvog grožđa za sladoled

Danas smo prvi put popili kafu i počastili se sladoledom na terasi iza naše kuće, sve do sada nije baš bilo da se sedi napolje, najzad i nama stiže malo lepše vreme



Sasatojci:

50 g putera
70 g braon šećera
4 zrela ali ne i prezrele banane
30 g ili po ukusu, suvog grožđa
1/4 kašičicei zrendanog muškatnog oraha
70 ml ruma
50 g propečenih badema 
sladoled od vanile

Priprema:

U dublji i teži tiganj staviti puter da se otopi dodati braon šećer i muškatni orah i mešati sve zajedno  dok se šećer ne počne da topi.
Skloniti sa vatre, dodati isečene banane, suvo grožđe, rum i propečene bademe, ( ja sam koristila blanširane bademe jer me mrzelo da tražim ne oljuštene bademe u ostavi ) vratiti na vatru  i pržiti  oko 3 do 4 minuta, nežno mešajući da vam se banane obaviju sa sastojcima iz tiganja a da se ne raspadnu.

U zdelicu iz koje ćete poslužiti sladoled, staviti po kašiku preliva na dno, staviti po koliko kugli hoćete da poslužite, preliti sa prelovom  i po želji, narendati još malo muškatnog oraha.
Idealni spoj toplog preliva i hladnog sladoleda.



Poslužiti odmah.

Prijatno!!!!




4 коментара:

  1. Drago mi je da pomalo počinjete uživati na terasi u lijepom vremenu, a ovaj preljev za sladoled je nešto predobro !!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Joj Branka, do juče smo nosili kapute a od pre nekoliko dana je počelo da bude toplo i ovde. Bilo ja zaista vreme da i kod nas zasija sunce.

      Избриши